Svenska Brottningsförbundet

Silver till Jonna Malmgren på Europamästerskapen i Bukarest

Dela

Idag kl 17:25 steg Jonna Malmgren upp på brottningsmattan för att brottas om guldet vid Europamästerskapen i Bukarest. I finalmatchen stod Jonna inför en duktig motståndare i form av Vanesa Kaladzinskaya från Vitryssland, en brottare med en imponerande meritlista. 

Under hela mästerskapet har Jonna brottats på ett enastående sätt och visat upp sin skicklighet och uthållighet. Idag var inget undantag.

Finalmatchen var en intensiv och dramatisk upplevelse från början till slut. Kaladzinskaya lyckades säkra ett poäng genom en attack mot benen två minuter in i matchen, och trots flera imponerande försök från Jonnas sida, som gjorde matchen till en nervkittlande kamp, förblev poängunderläget en utmaning. Underläget tvingade Jonna till att chansa, Kaladzinskaya lyckades kontra hennes försök vilket slutligen ledde till att Jonna förlorade matchen.

Efter en hård kamp på mattan tar Jonna Malmgren emot silvermedaljen på Europamästerskapen i Bukarest. Även om guldet var det eftersträvade målet, är hennes prestation och dedikation en inspiration för alla som följer sporten.

Medan Jonna tar emot sin silvermedalj, förbereder hennes lagkamrat, Johanna Lindborg, sig för bronsmatchen i 62-kilosklassen. Matchen förväntas äga rum runt kl 18:00 svensk tid idag. Lindborg står inför en tuff utmaning när hon möter Yuliia Ostapchuk från Ukraina, en erfaren brottare som tidigare har visat sitt kunnande på internationell nivå under flera år med ett VM-silver 2023 som senaste meriten. 

För mer information och intervjuer, vänligen kontakta:

Kontaktperson: Zakarias Tallroth 

Telefon: +46 72 538 66 01 

E-post: Zakarias.tallroth@brottning.rf.se 

Nyckelord

Kontakter

Följ Svenska Brottningsförbundet

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Svenska Brottningsförbundet

Världskvalet - sista chansen för brottningslandslaget att säkra OS-biljetter18.4.2024 11:20:47 CEST | Pressmeddelande

Efter en intensiv tävling under europakvalet i Baku står Sveriges brottningstrupp inför en ny avgörande utmaning – att säkra de återstående platserna till OS i Paris i sommar. Med blicken riktad mot Istanbul den 9-11 maj, där sista chansen att säkra en kvotplats till sommarens OS och världskvalet hålls, är det nu eller aldrig för vår landslagstrupp som innefattar åtta brottare.

Sofia Mattsson: En av Sveriges främsta brottare hedras av Kungen7.3.2024 17:00:00 CET | Pressmeddelande

Gällivare SKs världsmästarinna och olympiska medaljör, Sofia Mattsson, kommer att ta emot en prestigefylld medalj från Kungen för sina exceptionella prestationer till svensk idrott. Med en imponerande karriär som brottare och en lång meritlista som inkluderar bland annat VM-guld, OS-brons, ytterligare sju VM-medaljer och sex EM-guld, har Mattsson cementerat sig som en av Sveriges mest framstående idrottare.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye