Svenska Brottningsförbundet

Sverige gör sig redo för OS-kval i Baku

Dela

I måndags offentliggjordes det lag som kommer att representera Sverige i det kommande europakvalet inför de Olympiska Spelen, som äger rum i Baku mellan den 5-7 april 2024. Det är en av två chanser som finns kvar för våra brottare att säkra en kvotplats till Sverige inför OS i sina respektive viktklasser.

Bild från UWWs hemsida på Alex Kessidis från Världsmästerskapen 2023
Bild från UWWs hemsida på Alex Kessidis från Världsmästerskapen 2023

Europakvalet i Baku är en chans för våra brottare att kvalificera sig till det efterlängtade spektaklet, Olympiska Spelen i Paris, som äger rum senare i sommar. I en intensiv tävling där endast två platser per viktklass står på spel, är spänningen olidlig. För att säkra en kvotplats till Sverige på det kommande OS måste våra brottare besegra tufft motstånd och ta sig till final under kvaltävlingen. Vi är övertygade om att de är väl förberedda och motiverade för den stora utmaningen som väntar dem.

Sverige har redan säkrat en plats till OS genom Jonna Malmgrens imponerande femteplats på världsmästerskapen i somras i 53-kilosklassen, men jakten på fler platser fortsätter och europakvalet i Baku blir nästa stopp. 

Med spänning och förväntan går vi in i denna tävling och ser fram emot att se våra brottare på mattan i kampen om kvotplatserna till OS i Paris.

Nedan följer listan över de uttagna brottarna till europakvalet i Baku:

WW:

- 62kg Johanna Lindborg 

- 68kg Tindra Sjöberg

GR:

- 67kg Niklas Öhlén

- 77kg Albin Olofsson

- 87kg Alex Kessidis

- 97kg Aleksandar Stjepanetic

Efter europakvalet kommer uppmärksamheten att riktas mot nästa steg: världskvalet i Istanbul den 9-12 maj där ytterligare två platser i varje viktklass tilldelas en OS-biljett. Evelina Hulthén och Alexander Bica kommer inte att delta i europakvalet och har redan säkrat sina platser till det kommande och sista kval, världskvalet i Istanbul.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Bild från UWWs hemsida på Alex Kessidis från Världsmästerskapen 2023
Bild från UWWs hemsida på Alex Kessidis från Världsmästerskapen 2023
Ladda ned bild

Följ Svenska Brottningsförbundet

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Svenska Brottningsförbundet

Sofia Mattsson: En av Sveriges främsta brottare hedras av Kungen7.3.2024 17:00:00 CET | Pressmeddelande

Gällivare SKs världsmästarinna och olympiska medaljör, Sofia Mattsson, kommer att ta emot en prestigefylld medalj från Kungen för sina exceptionella prestationer till svensk idrott. Med en imponerande karriär som brottare och en lång meritlista som inkluderar bland annat VM-guld, OS-brons, ytterligare sju VM-medaljer och sex EM-guld, har Mattsson cementerat sig som en av Sveriges mest framstående idrottare.

Sammanfattning av Europamästerskapen 202419.2.2024 18:47:36 CET | Nyheter

Med allt från dramatiska matcher till imponerande prestationer mot högt rankade motståndare är Europamästerskapen i Bukarest 2024 avslutad och en passande tidpunkt att reflektera och hylla Sveriges prestationer på brottningsmattan. Med tio skickliga brottare i truppen som representerade Sveriges landslag visade vi upp en bredd och styrka i tävlingen. Som Europamästerskapen i Bukarest 2024 avslutades kan vi se tillbaka på dessa minnesvärda ögonblick med stolthet och glädje. Samtidigt som vi ser vi fram emot nästa kapitel i resan, med spännande utmaningar och möjligheter som väntar runt hörnet på vägen mot större mål och drömmar.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye