Europaparlamentet

Pressträff den 23 februari inför Europaparlamentets plenarsession

Dela

Välkommen till en digital pressträff med Europaparlamentarikerna Jakop Dalunde (MP) och Arba Kokalari (M) den 23 februari kl. 10.00. Vi går igenom de viktigaste debatterna och omröstningarna inför kommande veckas plenarsession den 26 februari - 1 mars.

Under nästa veckas plenarsession i Strasbourg ska ledamöterna bland annat ta ställning till: 

  • Restaurering av natur (slutomröstning)
  • Nya körkortsregler (Europaparlamentets ståndpunkt)
  • En europeisk e-identifiering med hjälp av e-plånbok i mobiltelefonen (slutomröstning)
  • Ändringar i EU:s långtidsbudget: investeringar i strategisk teknik och ett långtidsstöd till Ukraina (slutomröstning)
  • Nya miljöbrottsregler (slutomröstning)
  • Skydd för journalister och människorättsförsvarare mot ogrundade rättsprocesser (slutomröstning)

Pressträffen kommer att ge en god översikt av plenarsessionen i Strasbourg samt möjlighet att ställa frågor till Europaparlamentarikerna.

Datum: 23 februari 2024 

Tid: 10.00-10.45

Plats: Zoom

Obligatorisk föranmälan senast den 22 februari kl. 18.00 till epstockholm@ep.europa.eu så återkommer vi med en länk och instruktioner om hur du ansluter till pressbriefingen.

Kontakter

Kontakter

Följ Europaparlamentet

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Europaparlamentet

Europaparlamentet godkänner EU:s nya migrations- och asylpakt10.4.2024 18:38:58 CEST | Pressmeddelande

Snabbare granskning av asylansökningar, bland annat vid EU:s gränser, och fler faktiska återvändanden Bättre identifiering vid ankomst samt obligatorisk säkerhets-, utsatthets-, och hälsokontroll för personer som reser in i EU på irreguljärt sätt EU-länderna får välja mellan att ta ansvar för asylsökanden, ge ekonomiskt bidrag eller tillhandahålla operativt stöd Bättre respons i krissituationer och ett nytt frivilligt system för vidarebosättning av flyktingar från tredjeländer På torsdagen antog Europaparlamentet tio lagtexter för att reformera europeisk migration och asylpolitik i enlighet med överenskommelsen med EU-länderna från december. Solidaritet och ansvar För att hjälpa de EU-länder där migrationen är som störst måste de andra länderna välja mellan att omplacera asylsökande till deras territorium, ge ekonomiska bidrag eller tillhandahålla operativt och tekniskt stöd. De kriterier enligt vilka ett EU-land är ansvarigt för att pröva ansökningar om internationellt skydd (de så ka

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye