Statens servicecenter

Statens servicecenter samlar statlig service i Askersund

Dela

Den 22 februari får invånare i Askersund närmare till statlig service. På det nya servicekontoret kan du få stöd och vägledning i ärenden som gäller Arbetsförmedlingen, Försäkringskassan, Pensionsmyndigheten och Skatteverket.

– Nu får boende och företagare i Askersund med omnejd närmare till statlig service. Vi ser fram emot att möta besökarna på vårt nya servicekontor, säger kontorsområdeschef Raili Strömberg.

Servicekontoret, som du hittar i Askersunds kulturhus, Sjöängen, blir det 142 servicekontoret i landet. Närliggande servicekontor finns i Motala och Örebro.

– Vi förenklar kontakten med våra fyra samverkansmyndigheter för invånare som behöver en personlig kontakt, säger regionchef Fredrika Henriksson.  

Mer om servicekontoret i Askersund
Servicekontorets adress är Drottning Kristinas väg 2. Servicekontoret har öppet tisdagar och torsdagar, klockan 10.00-15.00, med lunchstängt mellan 12.30-13.30.

På servicekontoret kan invånare och företagare få hjälp och vägledning i ärenden från fyra myndigheter: Arbetsförmedlingen, Försäkringskassan, Pensionsmyndigheten och Skatteverket.

Servicehandläggare hjälper till med ärenden som bland annat rör socialförsäkringar, pensioner och skatter. Dessutom kan både arbetssökande och arbetsgivare göra spontanbesök för att få hjälp med Arbetsförmedlingens digitala tjänster. Servicekontorens tjänster är efterfrågade och kontoren har cirka 2,6 miljoner besök årligen.

Nyckelord

Statens servicecenter bidrar till en effektiv och tillgänglig statsförvaltning. Vi levererar administrativa tjänster till andra myndigheter och även lokal statlig service till privatpersoner och företag. Fram till och med år 2024 utökar vi till 147 servicekontor.

På våra servicekontor ger vi vägledning och service i tjänster från Arbetsförmedlingen, Försäkringskassan, Migrationsverket, Pensionsmyndigheten och Skatteverket.

Följ Statens servicecenter

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Statens servicecenter

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye