Örnsköldsviks Kommun

Årets ungdomsforum lyfter Europafrågor

Dela

Den 29 februari är det dags för Ungdomsforum i Örnsköldsvik. Gymnasieelever bjuds in till en fördjupning i Europafrågor inför valet till Europaparlamentet senare i vår.

Porträttbild: William Oldenborg och Camilla Larsson.
William Oldenborg och Camilla Larsson håller samman vårens Ungdomsforum i Örnsköldsvik. Örnsköldsviks kommun

Runt 100 gymnasieelever samlas den 29 februari för att delta i vårens ungdomsforum i Örnsköldsvik. Arrangemanget tar fasta på det stundande valet till Europaparlamentet 9 juni.

Ungdomsforum är, tillsammans med Inflytandecafé, ett forum där unga, beslutsfattare och tjänstepersoner möts för att föra samtal kring viktiga och aktuella samhällsfrågor.

Eleverna deltar i ungdomsforum under skoltid. En grupp på förmiddagen och en grupp på eftermiddagen.

– I år är det första gången som vi genomför ett Ungdomsforum efter pandemin så det är jätteskoj att vi har fått in tillräckligt många anmälningar så att båda passen kan genomföras. Det är värdefullt att vi tillsammans med de unga som kommer får diskutera frågor kopplade till demokrati, egenmakt och vikten av det kommande valet till Europaparlamentet, säger Camilla Larsson, demokratisamordnare vid Örnsköldsviks kommun.

På programmet står bland annat ett antal valbara seminarier och workshops: Upptäck Europa – du är en del av EU, Vässa dina argument inför EU-valet, Demokrati vs diktatur, Politikersamtal –speeddate.

Vidare arrangeras panelsamtal där representanter från samtliga riksdagspartiers ungdomsförbund finns på plats för att svara på ungdomarnas frågor. I panelen medverkar: Arian Twana (SSU) Douglas Thor (MUF), Emanuel Enberg (Grön Ungdom), Emil Eneblad (Ungsvenskarna), Erik Berg(LUF), Gabrielle Erikstedt (Ung vänster) Stefan Sarmes (KDU) och William Larsson (CUF).

Media hälsas välkomna att besöka ungdomsforum
Dag; Torsdag 29 februari
Tid: 08:30-11:30 (grupp1) respektive 12:30-15:30 (grupp 2)
Plats: H1 Sliperiet, Viktoriaesplanaden 3F, Örnsköldsvik

Nyckelord

Kontakter

Camilla Larsson, demokratisamordnare Örnsköldsviks kommun, 070-390 51 69.

Örnsköldsviks kommun är kommunens största arbetsplats. Drygt 5 000 personer i kommunal förvaltning och kommunala bolag ser till att kommunens 56 000 invånare får god samhällsservice. Kommunen är företagstät med många internationella företag, lång företagande- och industritradition och stort utvecklingsfokus där samverkan är en viktig nyckel. Närheten till Umeå gör att Örnsköldsvik är en del av en större arbetsmarknadsregion med totalt 200 000 invånare och 13 000 företag. Örnsköldsvik är en del av natursköna Höga kusten där skärgård och klippor möter skog och vildmark.

Följ Örnsköldsviks Kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Örnsköldsviks Kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye