Folkets Hus och Parker

Ny säsong av opera på bio från Met i New York – Folkets Hus och Parker presenterar säsongen 2024-2025

Dela

Äntligen är svenske operastjärnan Peter Mattei tillbaka på Met. Han kan ses på bio i Sverige när Salome livesänds 17 maj 2025. Met-säsongen inleds redan den 5 oktober med Offenbachs Hoffmanns äventyr, med franske tenoren Benjamin Bernheim i huvudrollen.

Några av säsongens höjdpunkter är återkomsten av den norska sopranen Lise Davidsen i Puccinis Tosca och Beethovens Fidelio, samt den ryska mezzosopranen Aigul Akhmetshina som Rosina i Rossinis Barberaren i Sevilla.

Det blir också tre nya produktioner: Mets premiär av Grounded av Tony Award-vinnande kompositören Jeanine Tesori, Verdis Aida regisserad av Michael Mayer med den amerikanska sopranen Angel Blue, samt Strauss Salome med Peter Mattei och den sydafrikanska sopranen Elza van den Heever i titelrollen.

”The Met: Live in HD startades med syfte att koppla samman Met med en global publik”, säger Peter Gelb, Mets generalsekreterare. ”Vi är glada att se att publiken runt om i världen börjar återvända till biografer efter pandemin.”

Det som började som ett experiment för 18 år sedan har blivit en tradition för operaälskare över hela världen. Den kommande säsongen speglar hur opera förändras på Met, där de balanserar mellan tidlösa klassiker och nya verk som främjar konstformen och attraherar en yngre och mer mångfaldig publik.

– Vår verksamhet Live på bio skapar tillgång till den bästa scenkonsten för alla i Sverige, oavsett var de bor. Tillsammans med Metropolitan Opera i New York sänker vi trösklarna för publiken att uppleva den bästa operan i världen till ett rimligt pris, säger Nina Andersson, vd Folkets Hus och Parker.


2024–2025 Live på bio från Met:

5 oktober Hoffmanns äventyr

19 oktober Grounded

23 november Tosca

25 januari Aida

15 mars Fidelio

26 april Figaros bröllop

17 maj Salome

31 maj Barberaren i Sevilla

För ytterligare information, pressbilder, pressbiljetter och rörligt material:

Daniel Söderberg
Kommunikationsansvarig Live på bio och filmdistribution
08-452 25 57
daniel.soderberg@folketshusochparker.se

Nyckelord

Om oss

Folkets Hus och Parker är en folkrörelse med fler än 500 medlemsföreningar som driver Folkets Hus, folkparker, biografer samt liknande lokala arrangörer i hela landet – alla viktiga och uppskattade mötesplatser och kulturbärare. Organisationen är partipolitiskt och religiöst obunden och har en värdegrund som bygger på principerna om jämlikhet, jämställdhet och allas lika värde.

Följ Folkets Hus och Parker

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Folkets Hus och Parker

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye