Region Örebro län

Region Örebro län har drabbats av dataintrång

Dela

Färdtjänstadministrationen på Region Örebro län har drabbats av intrång i ett datasystem. Vi ser inga tecken på att information har spridits utanför den aktuella organisationen. Händelsen är anmäld till Integritetsskyddsmyndigheten (IMY) och Polisen.

Det är ett begränsat antal äldre ärenden som drabbats av intrånget där datafiler har blivit låsta så att de inte går att öppna. Region Örebro län kommer i närtid att kontakta de 60 personer som är berörda.

- Systemen som hanterar färdtjänst påverkas inte av händelsen utan resenärer bokar, åker och betalar på vanligt vis, säger förvaltningschef Petter Arneback Hjulström.

För att minska risken för liknande incidenter pågår kontinuerligt arbete för att höja säkerheten utifrån ökade och förändrade hotbilder, där även IT-miljön som drabbades av den här incidenten ingår i det kontinuerliga arbetet, berättar Patrik Malm, områdeschef IT.

Kontakt

För frågor om verksamheten: Petter Arneback Hjulström, förvaltningschef Regional utveckling, telefon: 019-602 72 21
För frågor om IT: Patrik Malm, områdeschef IT, telefon: 019-602 78 54

Region Örebro län - Tillsammans skapar vi ett bättre liv

Region Örebro län ansvarar för många frågor som berör länsinvånarnas vardag och framtid, bland annat hälso- och sjukvård, kollektivtrafik, infrastruktur, näringslivsutveckling, kultur och utvecklingen av social välfärd.

Följ Region Örebro län

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Region Örebro län

Stark uppmaning till rekommenderade grupper att ta sin vårdos mot covid-19 - Region Örebro län öppnar drop-in18.4.2024 15:00:00 CEST | Pressmeddelande

Under april pågår vårens vaccinationsinsats mot covid-19. Fler i rekommenderade grupper behöver vaccinera sig för att ha ett starkt skydd, vilket minskar risken att bli svårt sjuk i covid-19 och behöva sjukhusvård om smittspridningen ökar under sommaren och början av hösten. Därför gör Region Örebro län det nu enklare att vaccinera sig.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye