CUPRA Sverige

100% elektriska team CUPRA Sweden - PWR gör premiär i Göteborg 2024

Dela

Efter ett års väntan är det äntligen premiär för världens första 100% elektriska nationella mästerskap, STCC, som gör comeback med ett nytt racingkoncept i centrala Göteborg. Team CUPRA Sweden – PWR ställer upp på startlinjen med hela tre starka tävlingsbilar baserade på storsäljaren CUPRA Born.

STCC gör comeback i Göteborg 2024 och avslöjade igår (26/02/2024) platsen där säsongspremiären kommer att hållas den 8-9 juni 2024, det blir en 625 meter lång Head 2 Head-bana som kommer att byggas upp mellan Ullevi och Scandinavium.

Team CUPRA Sweden – PWR kommer att möta ett tufft startfält under premiären i det nya Head 2 Head-formatet som innebär att två förare tävlar åt gången i ett Race of Champions-liknande upplägg. Efter inledande testpass börjar en stege med kval, kvartsfinal, semifinal och final för att kora en finalsegrare.

2024 blir första gången sedan 2014 som STCC tävlar i Göteborg, en comeback som möjliggörs tack vare elektrifieringen av mästerskapet. Detta upplägg körs två gånger i Göteborg, både under lördagen och söndagen!

”Äntligen kör vi igång tävlingarna med STCC och vi ser fram emot att fullt ut satsa på elektrifierad racing i Sverige. Racing är en viktig del av CUPRAs DNA och därför är vi otroligt stolta över att delta i Skandinaviens ledande och nu 100% elektriska racingmästerskap.” säger Per Brinkenberg, märkeschef på CUPRA Sverige och fortsätter, "Att första racet hålls i centrala Göteborg, betyder mycket för sporten, men även för oss som kan komma närmare stadens invånare, bjuda på riktigt spännande racing men också få möjlighet att visa upp våra nyheter, framförallt vår nästa tjänstebilsfavorit CUPRA Tavascan." 

CUPRA kommer självklart att finnas på plats under hela tävlingshelgen som förutspås bli en riktig folkfest. Framför Ullevi byggs depå samt ett utställnings- och eventområde som är öppen för allmänheten, där finns möjlighet att träffa förare och team och många av STCCs partners. Inne på arenan kommer publiken bland annat att få uppleva FMX Show med eldrivna MX-motorcyklar, kolla artistuppträdanden och åka hot laps runt banan med STCC-förarna.

STCC-premiären den 8-9 juni är den första av totalt fem tävlingshelger från juni till september och biljetterna till Göteborg släpps i nästa vecka.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Team CUPRA Sweden - PWRs tävlingsbilar har en effekt på 550 hk.
Team CUPRA Sweden - PWRs tävlingsbilar har en effekt på 550 hk.
Ladda ned bild
Ritning av STCCs planerade tävlingsområde i centrala Göteborg 8-9 juni 2024.
Ritning av STCCs planerade tävlingsområde i centrala Göteborg 8-9 juni 2024.
Ladda ned bild
CUPRA första SUV-coupé med lång räckvidd, generösa utrymmen, hög säkerhet och fyrhjulsdrift - CUPRA Tavascan.
CUPRA första SUV-coupé med lång räckvidd, generösa utrymmen, hög säkerhet och fyrhjulsdrift - CUPRA Tavascan.
Ladda ned bild

Länkar

CUPRA är en okonventionell utmanare som förenar stimulerande design, elektrifiering och prestanda för att inspirera världen från Barcelona. CUPRA, som lanserades 2018, har blivit ett av Europas snabbast växande bilmärken och har ett globalt nätverk av specialiserade återförsäljare.

CUPRA bevisar att elektrifiering och prestanda är en perfekt match, och år 2023 nådde varumärket nya höjder med över 230 000 levererade fordon. Varje lansering av en ny modell har markerat en milstolpe när det gäller att definiera varumärkets karaktär, en utmanande och originell design: CUPRA Ateca, en unik modell i sitt segment, CUPRA Leon, den första elektrifierade modellen tack vare plug-in hybrid teknik, CUPRA Formentor, den första modellen som utvecklats exklusivt av märket, och företagets mest sålda fordon hittills; och CUPRA Born, märkets första 100% eldrivna modell.

CUPRA är FC Barcelonas officiella bil- och mobilitetspartner, World Padel Tours premiumsponsor och officiell sponsor för eSports Club Finetwork KOI. CUPRA är också mycket stolta över att delta i racingtävlingen Formula E. CUPRA Tribe består av en grupp ambassadörer som vill vara förändringens drivkraft. Bland dess medlemmar finns Oscars-nominerade filmregissören J.A. Bayona, Formula E föraren Lucas Di Grassi, gatukonstnären TV-Boy, den tyske målvakten Marc ter Stegen och samt tvåfaldigt Ballon d'Or- och Best FIFA Award-vinnaren Alexia Putellas.

Följ CUPRA Sverige

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från CUPRA Sverige

SEAT S.A. når högsta rörelseresultatet genom tiderna tack vare rekord-resultat för CUPRA, en tvåsiffrig tillväxt för SEAT och ökad effektivitet21.3.2024 12:24:36 CET | Pressmeddelande

Rörelseresultatet nådde rekordhöga 625 miljoner euro, en avkastning på försäljningen på 4,4% och omsättningen ökade till 14,3 miljarder euro förra året Nya investeringar i hela varumärket SEAT med facelifts för Ibiza och Arona samt uppdateringar för Leon och Ateca Under 2024 lanseras CUPRA Tavascan och CUPRA Terramar, som del i märkets hittills största produktoffensiv CUPRA lanseras i USA i slutet av årtiondet Elektrifieringen av Martorell går framåt med full fart Barcelona, Spanien 21/03/2024. Idag presenterade SEAT S.A. sina resultat för 2023 tillsammans med sin strategi för de kommande åren. Under förra året nåddes, enligt International Accounting Rules (IFRS), ett rekordhögt rörelseresultat på 625 miljoner euro, en ökning med 592 miljoner euro (2022: 33 miljoner euro). Det representerar en förbättrad avkastning på försäljningen med 4,1 procentenheter, från 0,3 % till 4,4 %. Årsomsättningen nådde också en historisk nivå på 14.333 miljarder euro, 31,0 % mer än 2022 (10.941 miljarder)

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye