Patent- och registreringsverket

Företagarna och PRV ingår samarbetsavtal

Dela

Avtalet innebär att Företagarnas cirka 60 000 medlemsföretag erbjuds kunskap och verktyg för att bättre ta hand om sina immateriella tillgångar.

Från vänster till höger: Margareta Ternell, marknads- och kommunikationsdirektör PRV, Peter Strömbäck, generaldirektör PRV, Benjamin Dousa, vd Företagarna
Från vänster till höger: Margareta Ternell, marknads- och kommunikationsdirektör PRV, Peter Strömbäck, generaldirektör PRV, Benjamin Dousa, vd Företagarna

Ett företags tillgångar är långt mer än bara maskiner och produkter. Immateriella tillgångar i form av bland annat idéer, licenser och patent utgör i dag cirka 90 procent av ett företags värde, och företag som utvecklar och vårdar sina immateriella tillgångar har ofta högre tillväxt och lönsamhet än de som inte gör det. Trots det är det få små och medelstora företag som skyddar sina immateriella tillgångar i dag.

- Små och medelstora företag sitter på enorma immateriella tillgångar som behöver skyddas. Tillsammans med Patent- och registreringsverket kan vi stödja och utbilda företagare att skydda sina livsverk, säger Benjamin Dousa, vd på Företagarna.

En undersökning från PRV visar att fler än åtta av tio av svenska små och medelstora företag anser att deras företag har immateriella tillgångar. Samtidigt som drygt hälften aldrig ansökt om något immaterialrättsligt skydd.

- PRV vill hjälpa företagare och innovatörer att hantera sina immateriella tillgångar på bästa sätt och det här samarbetet innebär att ett stort antal svenska små och medelstora företag blir bättre rustade för detta. Det är väldigt glädjande och vi ser fram emot samarbetet med Företagarna, säger Peter Strömbäck, generaldirektör på PRV, Patent- och registreringsverket.

Samarbetet fokuserar på kunskapshöjande aktiviteter kopplat till immateriella tillgångar riktat till Företagarnas medlemsföretag. Speciellt fokus kommer ligga på kvinnors företagande, unga entreprenörer, hållbarhet och grön omställning.

Nyckelord

Kontakter

Leo Plöen
Presskommunikatör Företagarna
070 – 846 17 25
Leo.ploen@foretagarna.se

Följ Patent- och registreringsverket

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Patent- och registreringsverket

Greentech på riktigt! Seminarium om hållbar utveckling och immateriella tillgångar16.4.2024 14:22:21 CEST | Pressinbjudan

Stora globala utmaningar gör att ny teknik och innovation blir allt viktigare i vår strävan efter en hållbar framtid. Välkommen till ett seminarium där experter och företag som ligger långt fram i den gröna teknikutvecklingen delar med sig av sina erfarenheter. Deltar gör även UD som berättar om Sveriges strategi för utrikeshandel, investeringar och globala konkurrenskraft.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye