COWI

COWI planerar nya VA-ledningar till Marstrand

Dela

Teknikkonsultbolaget COWI kommer på uppdrag av Kungälvs kommun att projektera nya VA-ledningar som ansluter Marstrand till det centrala ledningsnätet. Uppdraget pågår under två år och är ett av COWIs största VA-uppdrag någonsin. 

Marstrand i Kungälvskommun
Marstrand i Kungälvskommun Foto: Kungälvs kommun Foto: Kungälvs kommun

Nya överföringsledningar och pumpstationer för dricksvatten och spillvatten ska anläggas mellan Marstrand och Kungälv. COWI ansvarar för projektering av den cirka 16 kilometer långa delsträckan från Vävra till Marstrand.  

− Ledningarna ska planeras så att det får minsta möjliga påverkan på värdefull natur och för de människor som bor och färdas längs sträckan. Vi bidrar till att utveckla ett mer robust system och säkrar en fortsatt dricksvattenförsörjning i området, säger Susanna Ohlin, Divisionschef Samhällsbyggnad på COWI i Sverige.  
 
COWI ska utreda lägen för var ledningarna ska dras och utföra detaljprojektering samt leverera förfrågningsunderlag för utförandet av entreprenaden. COWI ska också bistå kommunen med det underlag som krävs för länsstyrelsen ska fatta nödvändiga beslut kring vattenverksamhet och miljöpåverkan. En utmaning kommer att bli de varierande förutsättningar som finns längs med vägen med mark, vatten, sjöbotten, jordbruk och befintlig infrastruktur.  

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Susanna Ohlin, Divisionschef Samhällsbyggnad på COWI
Susanna Ohlin, Divisionschef Samhällsbyggnad på COWI
Ladda ned bild

Om oss

Tillsammans med kunder, partners och medarbetare skapar vi en framtid där människor och samhällen växer och utvecklas. Det gör vi genom samarbeten där vi skapar hållbara och vackra lösningar som förbättrar livskvaliteten för människor i dag och för kommande generationer.

Vår utgångspunkt är att skaffa oss en djup förståelse för våra kunder, deras ambitioner och utmaningar. Det är vad som kännetecknar oss. Det är så vi skapar långsiktigt värde.

Vi finns huvudsakligen i Skandinavien, Storbritannien, Nordamerika och Indien och har för närvarande 6 900 medarbetare som erbjuder expertis inom teknik, arkitektur, energi och miljö.

Följ COWI

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från COWI

Färre kilometer järnväg för varje svensk – i botten av listan i europeisk jämförelse5.3.2024 07:55:00 CET | Pressmeddelande

Antalet kilometer järnväg per invånare minskade med 14 procent mellan 2005–2021 i Sverige. Befolkningen växte med en miljon under perioden men satsningar på infrastruktur hängde inte med. Stockholm, Skåne och Västra Götaland är bland de regioner i Europa som har haft mest negativ utveckling av järnvägstätheten. Detta visar en ny rapport som COWI sammanställt. Utvecklingen visar på behovet av ett BNP-mål för infrastruktursatsningar.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye