Vocean AB

110 000 Röster Starkare: Nacka Kommun sätter medborgarna i förarsätet med Framtidsdialogen

Dela

Nu startar resan mot ”Framtidsdialogen” i Nacka med Vocean som det digitala innovationscentret för att ta tillvara på över 110 000 medborgares tankar. Detta nyskapande initiativ syftar till att främja en meningsfull dialog och aktivt engagera invånarna i beslutsprocessen för att forma en framgångsrik och hållbar framtid.

Framtidsdialogen i Nacka möjliggjort av Vocean
Framtidsdialogen i Nacka möjliggjort av Vocean

Nacka Kommun tar ett betydelsefullt steg mot ökad medborgarinvolvering och utveckling genom att välja Vocean som sin primära plattform för att inleda medborgardialoger och samla in kollektiv intelligens.


Vocean är en strategisk plattform för hela organisationen och kommer därför stödja Nacka Kommuns strategiska arbete och verksamhetsutveckling över flera områden. Som Voceans VD, Daniel Kassell, uttrycker det:  ”Att kunna involvera en hel kommun i framtidsfrågor och få ett resultat som är användbart på riktigt har inte varit möjligt tidigare. Nacka leder vägen för andra att göra samma resa mot framtidens kommuner”


Nacka kommun har höga ambitioner att involvera invånarna i diskussionen om framtiden. ”Utgångspunkten tas i hur vi vill att det ska vara att leva, arbeta och verka i Nacka. Resultatet av dialogen ska leda till en inriktning för den långsiktiga utvecklingen. Genom att använda Vocean kan vi ställa öppna frågor där invånarna kan dela sina synpunkter. Med AI-stöd får vi möjlighet att processa denna omfattande materia till ett underlag för framtidsinriktade beslut”, säger Nackas kommunikationsdirektör, Henrik Kelfve.


Nacka Kommun tar ett stort steg med Vocean med målet att fortsätta ligga i Sveriges framkant när det kommer till inkludering och innovation. Följ med oss på resan för att ta del av uppdateringar och insikter från denna spännande utveckling.

Läs Nackas pressmeddelande här

Nyckelord

Kontakter

Länkar

Om Vocean

Vocean grundades 2018 med övertygelsen om att organisationer inte kan överleva och växa utan briljanta idéer. Och för att vara briljant behöver du mer än en idé. Du behöver många. Du behöver ett hav. Ett hav av röster. Men att samla idéer, hantera utmaningar och ta vara på möjligheter är ofta lättare sagt än gjort. Hur engagerar och aktiverar man en hel organisation? Involvering och samskapande är svaret. Och vi har platsen för det. Vocean förändrar hur organisationer fattar beslut. Vi stärker individer och ger dem möjlighet att möta utmaningar tillsammans. Att gå framåt tillsammans. Innovationsstyrkan ligger i kraften hos den kollektiva intelligensen. I kraften hos de många rösterna. Låt oss göra dem hörda.

HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye