Gothenburg Horse Show

Scandinaviumpubliken bevisar återigen att den är världens bästa

Dela

Gothenburg Horse Show 2024 är till ända och under veckan som gått har vi bjudits på sport när det är som allra bäst, vi har fått bevittna nya stjärnor tändas och vi har samlats i den gemenskap som tävlingarna i Göteborg så tydligt står för. Men det som är allra mest uppenbart – publiken i Scandinavium har ännu en gång visat varför den är världens bästa.

Fullsatt Scandinavium under lördagskvällens Gothenburg Trophy. Foto: Johan Lilja
Fullsatt Scandinavium under lördagskvällens Gothenburg Trophy. Foto: Johan Lilja

- Det finns utomhustävlingar som har mycket större publik men inte ens då blir det bättre än så här. Scandinaviums publik är med, intresserad och engagerad. Det är fantastiskt att rida här, sa holländaren Willem Greve som vann Gothenburg Trophy i den efterföljande presskonferensen.

Dagarna efter har sociala medier svämmat över av hyllningar till publiken. Totalt besökte 72 401 personer Gothenburg Horse Show och fick taket i Scandinavium att lyfta vid flertalet tillfällen. Vilket kanske inte är så konstigt med tanke på att vi har fått se flertalet svenska segrar och framskjutna placeringar i både hoppning och dressyr, vi har valt in Henrik von Eckermann i GHS Hall of Fame, vi har fått se Sverigeponnyryttarna charma oss med sina fina ponnyer och fina ridning, och vi har bjudits på underhållning av högsta klass från Mounted Games med sin publikfriande sport. Dessutom har vi fått två nya holländska publikfavoriter genom Willem Greve och Lars Kersten som vann Gothenburg Trophy respektive Longines FEI Jumping World Cup™.

- Det är precis det här vi jobbar så hårt för att Gothenburg Horse Show ska stå för och utstråla! Det är fantastiskt skönt när alla bitar faller på plats, säger en mycket nöjd Tomas Torgersen, tävlingsledare för Gothenburg Horse Show. Jag vill också framhäva våra otroliga funktionärer! Vi får idel beröm över vår organisation och jag är otroligt stolt över att jobba med ett så rutinerat, serviceminded och välorganiserat team. 320 personer gör det här helt ideellt och det är de personerna som verkligen är hjärtat av Gothenburg Horse Show.

Den 19-23 februari 2025 är Gothenburg Horse Show tillbaka i Scandinavium!

Bilder

Fullsatt Scandinavium under lördagskvällens Gothenburg Trophy. Foto: Johan Lilja
Fullsatt Scandinavium under lördagskvällens Gothenburg Trophy. Foto: Johan Lilja
Ladda ned bild

Om Gothenburg Horse Show

Gothenburg Horse Show är en av världens ledande inomhustävlingar i ridsport och är ett evenemang som återkommer årligen. Sedan starten våren 1977 har över 3 miljoner hästälskare besökt evenemanget. Tävlingarna arrangeras av Got Event AB på uppdrag av FEI, det internationella ridsportförbundet, samt Svenska Ridsportförbundet. Vi samarbetar även med hästsportmässan EuroHorse i Svenska Mässan. Gothenburg Horse Show och EuroHorse arrangerar även gemensamt seminariedagen Hästföretagarforum. 

2025 års tävlingar genomförs 19-23 februari.

www.gothenburghorseshow.com

Följ Gothenburg Horse Show

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Gothenburg Horse Show

Nylansering av Stiftelsen Göteborg Horse Show’s stipendium!5.3.2024 08:00:00 CET | Pressmeddelande

Sedan många år tillbaka har stiftelsen Göteborg Horse Show delat ut ca 300 000 SEK per år i stipendier till elitsatsande juniorer och unga ryttare. Tillsammans med Svenska Ridsportförbundet har stipendiater från ridsportens olika grenar valts ut för att tillsammans dela på summan. Senast stipendiet delades ut var sex av ridsportens grenar representerade bland stipendiaterna; hoppning, dressyr, para-dressyr, fälttävlan, voltige samt sportkörning.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye