Åklagarmyndigheten

Åtal för grovt narkotikabrott och människorov i Skänninge, Östergötland

Dela

Åklagaren har i dag åtalat en 26-årig man för grovt narkotikabrott i Skänninge i september 2023. Mannen åtalas även för våldtäkt och människorov, brottsmisstankar som tillkom under utredningen om grovt narkotikabrott. Ytterligare en 26-årig man är åtalad för inblandning i människorovet. Åklagaren är tillgänglig för media i dag.

I september förra året gjorde polisen ett tillslag på ett hotell i Skänninge. Sju personer anhölls för narkotikabrott, varav några häktades. Misstankarna är avskrivna för alla förutom den person som nu åtalas för narkotikabrottet.

Efter tillslaget uppstod misstanke om att en våldtäkt ägt rum på hotellet den 4 september. Dessutom fattades misstanke om att en man blivit inlåst på hotellet natten mot den 5 september. Mannen återfanns cirka en mil från hotellet morgonen efter.

– Jag åtalar en man för grovt narkotikabrott och för att ha våldtagit kvinnan på ett hotell. Dessutom åtalas han för människorov på en man. Den andre mannen åtalas för människorov. En viktig del i bevisningen är en övervakningsfilm där man ser att målsäganden blir inlåst på hotellet, säger senior åklagare Emma Högström som är förundersökningsledare.

Huvudförhandlingen planeras att inledas den 15 mars.

Målnummer i Linköpings tingsrätt: B 4223-23.

__________________________________________

Åklagarmyndighetens presstjänst, 010-562 50 20

Nyckelord

Följ Åklagarmyndigheten

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Åklagarmyndigheten

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye