Gothenburg Horse Show

Nylansering av Stiftelsen Göteborg Horse Show’s stipendium!

Dela

Sedan många år tillbaka har stiftelsen Göteborg Horse Show delat ut ca 300 000 SEK per år i stipendier till elitsatsande juniorer och unga ryttare. Tillsammans med Svenska Ridsportförbundet har stipendiater från ridsportens olika grenar valts ut för att tillsammans dela på summan. Senast stipendiet delades ut var sex av ridsportens grenar representerade bland stipendiaterna; hoppning, dressyr, para-dressyr, fälttävlan, voltige samt sportkörning.

Fullsatt Scandinavium under Gothenburg Horse Show 2024. Foto: Johan Lilja
Fullsatt Scandinavium under Gothenburg Horse Show 2024. Foto: Johan Lilja

Syftet med Göteborg Horse Show’s stipendium är att ge fler unga ryttare möjligheter att förstärka sin kunskap och addera kompetenser inom områden som är avgörande för fortsatt utveckling.

Efter ett par års uppehåll av stipendieutdelningen lanseras nu ett helt nytt upplägg där ett antal fokusområden är identifierade. De sökande får tillsammans med sin tränare själva redovisa vilka områden de kan addera eller förstärka sin kunskap inom. I ansökan ska de även ange hur de planerar att nyttja stipendiet för att utveckla dessa områden.  

Stipendiet ska vara en uppmuntran till att lära sig mer om ridningens grunder, vikten av ryttarens fysiska och mentala förmåga såväl som hästens välfärd och träningsfysiologi.

De utvalda fokusområdena är:

  • Ridningens grunder
  • Idrottspsykologi/mental träning
  • Ryttarens sits
  • Kost och avsutten träning
  • Hästens träningsfysiologi

Dessutom breddas målgruppen till att inkludera personer 16 till 25 år såväl som föreningar och distrikt. Ansökningarna sker löpande under året och stipendiaterna väljs ut av en jury bestående av representanter från Gothenburg Horse Show och Svenska Ridsportförbundet.  

Summan som delas ut till respektive stipendiat är beroende på vad stipendiaten har ansökt om och hur väl genomtänkt plan som angetts.

Kriterier för att söka Göteborg Horse Show’s stipendium:

Aktiva 16 till 25 år inom samtliga Svenska Ridsportförbundets discipliner. Sökande ska göra en uttalad och seriös satsning för att nå elitnivå men kräver inte ett specifikt utgångsläge.

Föreningar och distrikt som genomför utvecklingsprogram inom Ridsportens utvecklingsmodell* alternativt genomför andra utbildningsinsatser inom nedan angivna fokusområden riktat till målgruppen.

Ansökan sker löpande under året via nedan länk:

https://forms.office.com/r/khrsd5JNvL

Som mottagare av stipendium från Stiftelsen Göteborg Horse show förbinder du dig till vissa kommunikativa insatser i samråd med Gothenburg Horse Show och Svenska Ridsportförbundet.

Kontakter

Om Gothenburg Horse Show

Gothenburg Horse Show är en av världens ledande inomhustävlingar i ridsport och är ett evenemang som återkommer årligen. Sedan starten våren 1977 har över 3 miljoner hästälskare besökt evenemanget. Tävlingarna arrangeras av Got Event AB på uppdrag av FEI, det internationella ridsportförbundet, samt Svenska Ridsportförbundet. Vi samarbetar även med hästsportmässan EuroHorse i Svenska Mässan. Gothenburg Horse Show och EuroHorse arrangerar även gemensamt seminariedagen Hästföretagarforum. 

2025 års tävlingar genomförs 19-23 februari.

www.gothenburghorseshow.com

Följ Gothenburg Horse Show

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Gothenburg Horse Show

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye