Hyresgästföreningen Riksförbundet

Ny rapport. Välkomna på pressbriefing där Rädda Barnen, Röda Korset, Majblomman och Hyresgästföreningen presenterar färska siffror över barnfamiljers ekonomiska svårigheter

Dela

Den 19 mars bjuder Hyresgästföreningen, Majblomman, Rädda Barnen och Röda Korset in utvalda medier för att presentera en helt färsk Sifo-undersökning om barnfamiljers ekonomiska situation idag. Undersökningen presenterar siffror på barnfamiljers svårigheter med vardagsekonomin och föräldrars möjligheter att förse sina barn med fritidsaktiviteter, mat, kläder och hur de ser på den ekonomiska situationen. Men också för att berätta hur trycket på våra verksamheter ökat i samband med det tuffa ekonomiska läget.

Den 20 mars 2024 arrangerar Hyresgäst­föreningen tillsammans med Majblomman, Svenska Röda Korset och Rädda Barnen en temadag om barnfattigdom i Sverige
Den 20 mars 2024 arrangerar Hyresgäst­föreningen tillsammans med Majblomman, Svenska Röda Korset och Rädda Barnen en temadag om barnfattigdom i Sverige

Vi fyra organisationer har för andra året i rad gett Sifo/Verian i uppdrag att genomföra undersökningen och siffrorna pekar åt fel håll. 

Under pressbriefingen får inbjudna journalister ta del av mätningen från Sifo/Verian mot embargo och ni kan publicera när ni vill efter kl 06.00 den 20 mars. Under pressbriefen finns även tillfälle att göra intervjuer med våra företrädare på plats.   

Representanter under pressbriefingen från våra organisationer är:   

  • Marie Linder, förbundsordförande Hyresgästföreningen 
  • Åse Henell, generalsekreterare Majblomman 
  • Åsa Regnér, generalsekreterare Rädda Barnen 
  • Johanna Saunders, tematisk rådgivare Röda Korset 

Plats: Norrlandsgatan 7 
Tid: 09.00-10.00 
Anmäl dig senast 13 mars 12.00 till: anne.thorngren@rb.se 

Ni är förstås också välkomna att delta på vår halvdag på Kkulturhuset dagen efter den 20 mars. Där möts civilsamhälle och politiker i samtal om den ekonomiska situationen. För att säkra en plats till temadagen den 20:e, anmäld dig HÄR

Med utgångspunkt Sifo-mätningen genomförs en halvdag på Kulturhuset i Stockholm. Civilsamhället möter partitoppar från vänster till höger för att diskutera det försämrade läget för barn och barnfamiljer i Sverige. Kända gäster delar scen med ungdomar som berättar om barns villkor på marginalen, just nu.  Medverkar gör bland andra: Magdalena Andersson S, Nooshi Dadgostar V, Daniel Helldén MP, Muharrem Demirok C, Anja Pärson m.fl. Moderator för konferensen är Pia Herrera, journalist.  

Läs mer om temadagen HÄR  

Kontakter

Om oss

Hyresgästföreningen är en demokratisk medlemsorganisation för dagens och morgondagens hyresgäster. Vi är partipolitiskt obundna och har över en halv miljon hushåll som medlemmar. Det gör oss till en av Sveriges största folkrörelser och den främsta företrädaren för hyresgästerna.Vårt uppdrag är allas rätt till en god bostad till rimlig kostnad. Dessutom ska alla hyresgäster garanteras ett boende med trygghet, inflytande och gemenskap.

Följ Hyresgästföreningen Riksförbundet

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Hyresgästföreningen Riksförbundet

Hyresgästföreningen välkomnar regeringens beslut om förlängt tillfälligt bostadsbidrag. Vill nu se permanent höjning22.3.2024 09:16:56 CET | Pressmeddelande

I onsdags larmade Hyresgästföreningen, Majblomman, Rädda Barnen och Röda Korset om den tuffa situationen för ekonomiskt utsatta familjer i Sverige. Organisationerna gick fram med fyra gemensamma krav på politiken för att öka dessa familjers möjlighet att tillgodose sina barns grundläggande behov. Ett av kraven var förlängning av det tillfälliga bostadsbidraget. Idag meddelar Tidöpartierna att de vill förlänga det tillfälliga tilläggsbidraget till barnfamiljer med bostadsbidrag till och med den 31 december 2024.

Ny mätning: tuffare ekonomiskt läge för barnfamiljer20.3.2024 07:00:00 CET | Pressmeddelande

En ny Sifo-undersökning bekräftar civilsamhällets beskrivning: ett tufft ekonomiskt läge för barnfamiljer med små ekonomiska marginaler. Undersökningen visar att 4 av 10 ensamstående föräldrar med lägre inkomst har behövt låna pengar för att kunna betala grundläggande utgifter de senaste sex månaderna. 1 av 5 ensamstående föräldrar med lägre inkomst har inte haft råd att äta sig mätt vid något eller flera tillfällen de senaste sex månaderna. Läget för de mest utsatta familjerna är allvarligare än förra året.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye