Vinnova

Pressinbjudan: Start för Impact Innovation - Sveriges innovationssatsning för 2030-talet

Dela

Impact Innovation är Sveriges stora innovationssatsning för 2030-talet som ska öka takten i den gröna omställningen och stärka vår internationella konkurrenskraft. Torsdag 14 mars presenteras de första programmen inom satsningen på Kulturhuset i Stockholm.

De första forsknings- och innovationsprogrammen som får finansiering inom satsningen fokuserar på hållbar och resilient industri, hållbar metall- och mineralförsörjning, hanteringen av vattenresurser, en reformerad offentlig sektor samt hållbar samhällsbyggnad och mobilitet.  

Torsdag 14 mars presenteras de nya programmen och vi får veta mer om vad de vill uppnå. Generaldirektörerna för Vinnova, Energimyndigheten och Formas delar med sig av sina förväntningar.

Plats: Studion, Kulturhuset, Sergelgatan 3, Stockholm 
En del av programmet webbsänds.

Program

  • 13.00-14.00: Lansering från scenen som modereras av Beata Wickbom, webbsänds.
  • Programmen inom Impact Innovation presenteras. 
  • Hur ser förväntningarna ut från de tre finansierande myndigheterna? Robert Andrén, gd Energimyndigheten, Johan Kuylenstierna, gd Formas, Darja Isaksson, gd Vinnova. 
  • Inspiration från internationella missionssatsningar, Piret Tönurist, OECD:s Mission Action Lab. 
  • 14.00-14.45: Kaffe och mingel med möjligheter att ställa frågor till programmen.

Programmet för evenemanget uppdateras löpande 

Medier är välkomna att bevaka evenemanget och det finns möjligheter att ställa frågor och göra intervjuer. Anmälan för journalister, kontakta pressekreterare Daniel Holmberg.

Kontakter

Länkar

Vinnova är Sveriges innovationsmyndighet. Vårt uppdrag är att stärka Sveriges innovationsförmåga för att bidra till hållbar tillväxt. Vi skapar möjligheter och drivkrafter för organisationer att arbeta tillsammans för att möta viktiga samhällsutmaningar. Varje år satsar Vinnova ungefär tre miljarder kronor på forskning och innovation.

Följ Vinnova

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Vinnova

Forskning och innovation för konkurrenskraft och en hållbar framtid6.11.2023 10:19:41 CET | Pressmeddelande

Det behövs ambitiösa satsningar på forskning och innovation för att Sverige ska vara konkurrenskraftigt i framtiden och för att accelerera omställningen till ett hållbart samhälle. Det skriver Vinnova i sitt inspel till regeringens forskningspolitiska proposition och föreslår strategiska satsningar för näringslivets klimatomställning, nationell säkerhet, life science och på banbrytande teknik.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye