Åklagarmyndigheten

Förundersökning om grov förgöring i Malmö läggs ned

Dela

Åklagaren har i dag beslutat att lägga ned en förundersökning där en kvinna tidigare varit misstänkt för grov förgöring. Åklagaren är tillgänglig för media i eftermiddag.

Den 28 december förra året kallades polis till Ögårdsparken i Malmö där en äldre kvinna greps och senare anhölls, misstänkt för grov förgöring. En förundersökning inleddes, och den har åklagaren i dag lagt ned.

– De senaste åren har det i Malmö hittats så kallade hundbullar, det vill säga degknyten eller annan mat som innehållit vassa föremål som bland annat har lett till att hundar har skadats vid hundrastgårdar och parker. I detta fall har något sådant inte hittats på platsen. En mindre mängd porslinsskärvor och glasbitar anträffades intill platsen men detta är inget som har legat inlindat eller dolt i något ätbart, säger kammaråklagare Oscar Campos.

Det har gjorts ett flertal utredningsåtgärder för att klarlägga vad som har hänt.

– Givetvis har vi tittat på eventuella kopplingar till tidigare brott men det har inte funnits. Polisen har bland annat hållit förhör med vittnen och undersökt platsen. Polisen gjorde även en husrannsakan strax efter att kvinnan greps. Förundersökningen läggs ner eftersom det inte finns anledning att anta att brott har begåtts, säger kammaråklagare Oscar Campos som varit förundersökningsledare.

Förgöring är en ovanlig brottsrubricering och förutsätter att gärningspersonen framkallar allmän fara för djur eller växter. Handlingssätten som beskrivs i bestämmelsen är bl.a. att man gör detta genom gift eller att sprida skadedjur eller andra liknande beteenden.

Åklagarmyndighetens ärendenummer: AM-181284-23.

Kontakt

Åklagaren är tillgänglig på telefon i dag från och med kl. 14, 010-562 73 45. Innan dess är han inte tillgänglig för media.

__________________________________________

Åklagarmyndighetens presstjänst, 010-562 50 20

Nyckelord

Följ Åklagarmyndigheten

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Åklagarmyndigheten

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye