Hyresgästföreningen Region Mitt

Hyrorna klara i Fjugesta och Mullhyttan

Dela

Nu är hyrorna för 2024 och 2025 klara för det allmännyttiga bolaget Lekebergsbostäder i Lekebergs kommun. Hyrorna kommer att justeras med 4,44 procent den 1 april både 2024 och 2025.

- Ett gott förhandlingsklimat, bra diskussioner och en gemensam ambition att se båda sidor av saken måste lyftas fram och vi kom också fram till en efter omständigheterna bra överenskommelse, säger Jonas Gabrielsson.

- 4,44 procent är en nivå som fungerar för hyresgästerna men även för företaget även om det kommer att krävas prioriteringar för båda parter för att få det att gå ihop.

Även om det har ljusnat något under vintern och våren samhällsekonomiskt så är förutsättningarna fortsatt besvärliga för bostadsföretag med räntehöjningar, inflation, taxehöjningar och höjningar av förvaltningskostnader. En lösning på de svåra förutsättningar som har varit i år i länet har blivit att göra tvåårsuppgörelser och så blev det även i Lekeberg.

- Det balanserar något mellan åren och det ger en förutsägbarhet både för hyresgäster och bostadsbolaget. Det har varit speciella förutsättningar i år och då krävs det oftast speciella lösningar. Nu får båda parter möjlighet att jobba vidare med att åstadkomma ett så bra och prisvärt hyresboende som möjligt i Lekeberg under de kommande åren, avslutar Jonas Gabrielsson.

Fakta:

  • Hyreshöjningen i Lekebergsbostäder blir 4,44 % från den 1 april 2024.
  • En hyreshöjning på 4,44 % innebär en höjning på 222 kr per månad på en hyra på 5 000 kr. På en hyra på 7 500 kr blir hyreshöjningen 333 kr.
  • Förhandlingen omfattar 427 lägenheter i Fjugesta och Mullhyttan i Lekebergs kommun.

Kontakt: Jonas Gabrielsson förhandlingsledare Hyresgästföreningen region Mitt tel: 010-459 15 42

Nyckelord

Kontakter

Följ Hyresgästföreningen Region Mitt

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Hyresgästföreningen Region Mitt

Skiljeman har avgjort hyrorna för privata hyresvärdar i fyra kommuner i Sörmland26.3.2024 09:26:29 CET | Pressmeddelande

Efter att Fastighetsägarna MittNord avbröt förhandlingarna och valde tvist i stället för lokal förhandling så har nu den oberoende skiljemannen kommit med en rekommendation om hyreshöjning för 2024. Rekommendationen sträcker sig i ett spann mellan 5,3 och 5,7 procent och gäller för drygt 14 000 hushåll i Sörmlands län. Fastighetsägarna krävde höjningar på elva procent.

Förhandlingen om hyror 2024 mellan Hyresgästföreningen och Eskilstuna Kommunfastigheter AB (Kfast) är klar14.3.2024 15:00:00 CET | Pressmeddelande

Den pågående ekonomiska osäkerheten präglad av hög inflation och stigande räntor har inneburit en utmaning för både hyresgäster och fastighetsägare. Hyrorna för bostadslägenheter med varmhyra och kallhyra höjs med 5,3 procent. Hyrorna för nyproducerade bostadslägenheter med presumtionshyra höjs med 3,23 procent. Höjningarna gäller från 1 april.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye