Svenska Seglarförbundet

GKSS tia i årets första Sailing Champions League

Dela

Årets första kval till finalen av Sailing Champions League avgjordes i helgen i Vilamoura i Portugal. GKSS slutade på en tionde plats – endast en placering ifrån att kvalificera sig till finalen av Sailing Champions League i höst.

GKSS i Sailing Champions League. Foto: Prow Media
GKSS i Sailing Champions League. Foto: Prow Media

Åländska Segelsällskapet (ÅSS) vann en poäng före schweiziska Regattaclub Oberhofen (RCO) som i sin tur var en poäng före trean Kongelig Dansk Yachtklub (KDY).

Totalt blev det bara tio race för samtliga klubbar sedan fredagens seglingar fick ställas in på grund av dimma och ingen vind. Lördagen erbjöd sedan seglingar i lätta vindar medan sista dagen bjöd på perfekta förhållanden utanför Vilamoura på Algarvekusten med strålande solsken och vindar runt sju m/s.

GKSS – med Olov Langenius Carl Sylvan Niklas Friden och Leif Jägerbrand – slutade alltså på tionde plats bland de 15 klubbarna från tolv olika nationer. För GKSS, som var enda svenska klubb i tävlingen, betyder det att de inte är bland de nio lagen som är kvalificerade för Sailing Champions Leuage-finalen som också avgörs i Vilamoura, 26-29 september.

Innan dess ska ytterligare två kvaltävlingar arrangeras i de tyska orterna Berlin (12-14 april) och Warnemünde (6-8 juni). De svenska klubbar som är klara för kval är Hjuviks BK, Sotefjordens SS, KSSS och SS Åmålsviken.

Kontakter

Svenska Seglarförbundet är tillsammans med en stor del av den övriga idrottsrörelsen i en fas av stark förändring. I idrottens strategi 2025 har vi tillsammans med andra förbund fattat ett gemensamt beslut om att vi ska verka för att alla som vill ska kunna idrotta i förening hela livet, med fokus på glädje och utveckling. I korthet innebär det att vi går från tydligt elitfokus till en vision om segling tillgänglig för alla, vilket betyder att vi vill att fler – med olika bakgrund och förutsättningar – ska upptäcka idrotten segling.

Vi jobbar brett via våra 100 000 medlemmar i 325 klubbar och ett 60-tal klassförbund som finns över hela Sverige för att stödja dem i deras verksamhet med allt från seglarskolor för alla åldrar, anläggningsfrågor, båtdelning, utbildning, träning, tävling, jämställdhet, inkludering och allt annat som tar oss mot vår vision och är i linje med vår strategi.

Vårt starka landslag SWE Sailing Team med 37 OS-medaljer har gjort oss till en av de mest framgångsrika sommaridrotterna på OS och våra seglare är viktiga förebilder och marknadsförare av vår idrott. Vårt nystartade Utvecklingslandslag ska inspirera fler till hållbar träning och utveckling för att på sikt fylla på med medaljkandidater.

Välkommen att följa vår spännande utveckling via våra pressmeddelanden, vår webb svensksegling.se, Linked In, Facebook och Instagram samt SWE Sailing Team på Facebook och Instagram!

Följ Svenska Seglarförbundet

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Svenska Seglarförbundet

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye