Stockholms läns sjukvårdsområde

Alkohollinjen blir Alkoholhjälpen

Dela

Alkohollinjen och Alkoholhjälpen slås ihop under namnet Alkoholhjälpen. Samtidigt får tjänsten ett nytt utseende med ny logotyp. Förändringen ska öka igenkänningen och göra det lättare för den som söker stöd. Stödet som erbjuds är detsamma som tidigare.

Alkohollinjen och Alkoholhjälpen drivs av Beroendecentrum Stockholm. Tjänsterna har länge haft ett tätt samarbete och nu slås de ihop under namnet Alkoholhjälpen.

- Syftet är att samla stödet på en och samma plats för att göra det enklare för den som söker stöd. Efter flera års nära samarbete är det ett naturligt steg att ta. Det förändrar inte vilket stöd vi erbjuder. Precis som tidigare går det att kontakta oss via nätet och telefon, säger Kerstin Annerborn, enhetschef vid eStöd som är den enhet som driver Alkoholhjälpen och Droghjälpen.

Nytt och mer enhetligt utseende för Alkoholhjälpen och Droghjälpen

Samtidigt får både Alkoholhjälpen och den besläktade stödlinjen Droghjälpen, som erbjuder stöd till personer som funderar över drogvanor och som också drivs av Beroendecentrum Stockholm, ett nytt utseende. Det innebär en ny logotyp, nya färger och typsnitt samt ett nytt illustrationsmanér.

- Det nya utseendet är en viktig del i vårt arbete för ökad igenkänning. Vi hoppas också att det hjälper till att förmedla att vi erbjuder ett professionellt och trovärdigt stöd, samt att tjänsterna upplevs välkomnande och hoppfulla, säger Kerstin Annerborn.

Implementeringen av den grafiska profilen kommer att genomföras successivt.

Om Alkoholhjälpen och Droghjälpen

Alkoholhjälpen och Droghjälpen erbjuder anonymt stöd via nätet och telefon till personer som funderar över sina egna eller någon annans vanor. Här erbjuds rådgivande samtal, rådgivning via frågelåda, tillgång till självhjälpsmaterial och digitala forum. Även vårdgivare kan höra av sig för att få handledning. Stödet är kostnadsfritt, anonymt och tillgängligt i hela landet.

Mars 2024 slogs Alkohollinjen och Alkoholhjälpen ihop för att samlas under namnet Alkoholhjälpen.

Nyckelord

Kontakter

Länkar

SLSO ansvarar för Region Stockholms egenägda hälso- och sjukvård inom områdena psykiatri, primärvård, geriatrik, ASIH, närakuter, somatisk specialistvård, habilitering och hjälpmedel samt ansvarar för Regionalt kunskapscentrum för kris och katastrofpsykologi. Vi bedriver också omfattande forsknings- och utvecklingsverksamhet inom dessa områden tillsammans med Karolinska Institutet (KI) och andra lärosäten. Tillsammans är vi cirka 12 000 medarbetare och en av Sveriges största vårdgivare.

Följ Stockholms läns sjukvårdsområde

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Stockholms läns sjukvårdsområde

KBT mot sömnlöshet hjälper även mot depression18.6.2024 08:00:00 CEST | Pressmeddelande

Forskare verksamma vid Psykiatri Sydväst i Region Stockholm har visat att psykologisk behandling för insomni, sömnlöshet, ofta hjälper även vid depressiva symtom. En färsk studie ger stöd för att man bör överväga att i första hand ge kognitiv beteendeterapi (KBT) för insomni när en patient har både insomni och depression, istället för KBT för depression. KBT för insomni är nämligen hjälpsamt mot både depression och insomni samtidigt.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye