Folkets Hus och Parker

Humorduon Dilan och Moa turnerar med ny unik föreställning

Dela

Folkets Hus och Parker turnerar med Dilan och Moa och deras improvisationsföreställning “Folksagor”. Tillsammans med publiken ger humorduon liv åt moderna lokala folksagor. En sprillans ny folksaga utlovas på varje ort. Urpremiär på Kulturhuset Folkets Hus i Trollhättan den 10 april.

Foto: Olle Enqvist


Folksagor
är en färgsprakande resa genom fantasins gränslösa värld, där traditionella folksägner möter samtida samhällsfrågor.

Publiken är medskapare och inspirationskälla och tillsammans med Dilan och Moa skapar de varje kväll en unik och hisnande berättelse, skräddarsydd för just den ort där föreställningen äger rum. Ortens specifika problem blir utgångspunkten för föreställningen och sedan kan vad som helst hända. Det blir garanterat en kväll fylld av skratt och dramatik.

- Vi har ingen aning om vad som kommer hända, och längtar!, säger Dilan och Moa.

Om Dilan Apak och Moa Lundqvist:

Dilan Apak och Moa Lundqvist är skådespelare, komiker och manusförfattare baserade i Malmö. De började arbeta tillsammans år 2014 på P3:s satirprogram Tankesmedjan. De har därefter arbetat tillsammans med projekt i olika former: scenföreställningar, radioprogram, TV och podcasts.

Dilan och Moa har tidigare varit verksamma i gruppen Svensk Damimpro och leder numera en ny ensemble baserad i Malmö med residens på Inkonst.  Duon har alltid arbetat självständigt och har skrivit och/eller regisserat sina egna föreställningar. Hösten 2022 genomförde de sitt första improviserade långformsprojekt på Strindbergs Intima Teater i Stockholm.

 

TURNÈPLAN:
10/4 Trollhättan, Folkets Hus
11/4 Lidköping, Folkets Hus
12/4 Björneborg, Folkets Hus
20/4 Alvesta, Folkets Hus
21/4 Huskvarna, Folkets Park
25/4 Bagarmossen, Folkets Hus
26/4 Söråker, Folkets Hus

Till pressbilder

Nyckelord

Kontakter

Om oss

Folkets Hus och Parker är en folkrörelse med fler än 500 medlemsföreningar som driver Folkets Hus, folkparker, biografer samt liknande lokala arrangörer i hela landet – alla viktiga och uppskattade mötesplatser och kulturbärare. Organisationen är partipolitiskt och religiöst obunden och har en värdegrund som bygger på principerna om jämlikhet, jämställdhet och allas lika värde.

Följ Folkets Hus och Parker

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Folkets Hus och Parker

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye