Åklagarmyndigheten

Tre personer åtalas för mord och grov mordbrand i Tranås

Dela

Åklagarna har i dag väckt åtal mot tre personer som misstänks för mord och grov mordbrand i Tranås 2023. De åtalade är två 36-åriga män och en 19-årig man.

Tidig morgon den 24 oktober 2023 inkom ett larm om brand i ett flerfamiljshus i Tranås. Under insatsen anträffade rökdykare en avliden person, en 21-årig man hemmahörande i Tranås.

– Målsäganden har utsatts för kraftigt och upprepat våld. Därefter har gärningsmännen tänt eld i anslutning till honom som har lett till att han har brunnit ihjäl. Gärningen har präglats av särskild hänsynslöshet och råhet, säger kammaråklagare Heléne Thomasson, förundersökningsledare. 

Den anlagda branden har även inneburit en fara för övriga boende i fastigheten och en fara för omfattande förstörelse av annans egendom. Bevisningen består bland annat av muntliga uppgifter, teknisk bevisning och telefonanalyser.

Huvudförhandling kommer att påbörjas den 5 april och beräknas pågå under fem-sex dagar.

Målnummer i Eksjö tingsrätt: B 2042-23.

Kontakt

Kammaråklagarna Heléne Thomasson och Lisa Hedberg är tillgängliga för media i dag onsdag kl. 11.00-12.00 på 010-562 56 15 respektive 010-562 59 92.

__________________________________________

Åklagarmyndighetens presstjänst, 010-562 50 20

Nyckelord

Följ Åklagarmyndigheten

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Åklagarmyndigheten

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye