Östersunds kommun

Östersund visar upp framtiden när cirkulära pop up-butiken Loop öppnar

Dela

Mellan den 15 maj och 16 juni får Östersundsborna tillfälligt besök av framtiden, när den cirkulära marknadsplatsen Loop öppnar för allmänheten. Nu är även platsen spikad – Loop flyttar in i markplan med bästa skyltläge mot Prästgatan i Kärnan galleria.

– Det här var vårt förstaval för lokal, så vi är så glada att det gick i lås! Läget är perfekt, mitt i stan där människor rör sig och lätt att ta sig till utan bil, säger Johanna Leymann, projektledare för kretsloppsparken på Östersunds kommun som ligger bakom projektet.

Fastighetsägaren Diös är också positiva till den temporära gästen i lokalen:
 – Loop är ett initiativ som är helt rätt i tiden och självklart något som vi vill vara med och möjliggöra. Nya, spännande koncept lockar fler besökare till staden och bidrar till ett ökat flöde av människor i gallerian. I takt med att våra handelsperspektiv utvecklas kommer cirkulära koncept att bli ett allt vanligare inslag i stadsbilden, säger Emma Widegren, kommersiell förvaltare på Diös.

Den cirkulära pop up-butiken Loop kommer att hålla öppet sju dagar i veckan under en dryg månad med start 15 maj, och kommer att innehålla cirkulära produkter och erbjudanden från en rad aktörer – både lokala och nationella. 

– Vår förhoppning är att flera av aktörerna ska passa på att utveckla något helt nytt i Loop, genom att till exempel skapa något nytt av spillmaterial från sin produktion som tidigare gått till spillo eller för första gången pröva på att ha ett secondhand-sortiment. Loop är ett perfekt tillfälle att provtrycka idéer på, och kanske är det just där som framtidens affärsidéer får se dagens ljus, säger Maria Soxbo, projektledare för Loop.

Just nu pågår planeringen för butiken för fullt, och alla företag och näringslivsaktörer som är intresserade av att medverka med ett cirkulärt koncept uppmanas att ta kontakt med Loops projektledarteam. Under det cirkulära paraplyet kan allt från hyr- och delningstjänster, reparationer, remakes, secondhand, svinnsmarta lösningar, tillverkning av spillmaterial och flergångsprodukter som ersätter engångs rymmas.

– Vi är mitt i arbetet med att hitta den perfekta mixen av aktörer, produkter och erbjudanden så att vi kan visa östersundsborna exakt hur smart, kreativ och snygg den cirkulära ekonomin kan vara. Det är ett klurigt pussel att lägga, men vi är redan imponerade av hur innovativa idéer Östersundsföretagen sitter på, säger Emma Sundh, projektledare för Loop. 

Loop kommer att drivas av Östersunds kommun med finansiellt stöd från Viable Cities som ett av flera pilotprojekt kopplat till den kommande kretsloppsparken. Projektet kan följas via Östersund kommuns hemsida  och Instagramkontot @kretsloppsparken.osd

För mer information (eller som aktör lämna intresseanmälan för att delta):
Maria Soxbo, projektledare Loop
maria.soxbo@ostersund.se


Emma Sundh, projektledare Loop
emma.sundh@ostersund.se

Övriga frågor om kretsloppsparken:

Johanna Leymann, projektledare kretsloppsparken
johanna.leymann@ostersund.se

Om oss

Östersunds kommun har 65 000 invånare och fortsätter att växa. Ett mål är att nå siffran 75 000 invånare år 2040. Kommunen är största arbetsgivare med över 8 000 anställda om man räknar alla anställningsformer.

Fler och större etableringar av företag i kommunen, några grundade på den gröna omställningen, innebär en större arbetsmarknad, ett växande antal invånare och ökade möjligheter att finansiera en god och effektiv välfärd.

Östersund är beläget vid Sveriges femte största sjö, Storsjön, och har en vacker och växlande natur med både fjäll och vatten som uppskattas av både boende och turister.

Östersund har ett rikt och mycket aktivt kultur- och idrottsliv. Storsjöyran som genomförs i slutet av juli varje år är en av landets äldsta och största musikfestivaler. Östersund blev utsedd till Sveriges främsta elitidrottsstad år 2023.

Följ Östersunds kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Östersunds kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye