Åklagarmyndigheten

Åtal väckt efter att en man körde på en pojke i Märsta

Dela

En 28-årig man har i dag åtalats för vållande till annans död och vårdslöshet i trafik i Märsta i juni förra året då en 11-årig pojke blev påkörd. Åklagaren är tillgänglig för media i eftermiddag.

Mannen åtalas för att ha kört på pojken som cyklade över ett övergångsställe. Pojken skadades allvarligt och avled senare av skadorna. 

Mannen var inledningsvis anhållen men släpptes av åklagaren eftersom han gjorde bedömningen att utredningen inte krävde att mannen var frihetsberövad. Utredningen är nu slutförd och åtal väcks för brotten vållande till annans död och vårdslöshet i trafik. 

– Förundersökningen har enligt min uppfattning visat att mannen har varit oaktsam när han passerade övergångsstället. Det krävs ett större mått av försiktighet vid ett obevakat övergångsställe och han har genom påkörningen orsakat pojkens död, säger statsåklagare Daniel Suneson.

Målnummer i Attunda tingsrätt: B 6285-23.

Kontakt

Statsåklagare Daniel Suneson är tillgänglig för media på telefon i dag kl. 13.30–14.30, 010-562 55 93.

__________________________________________

Åklagarmyndighetens presstjänst, 010-562 50 20

Nyckelord

Följ Åklagarmyndigheten

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Åklagarmyndigheten

Två personer begärs häktade för grovt skyddande av brottsling i samband med skjutningen i Skärholmen15.4.2024 15:51:58 CEST | Pressmeddelande

Åklagaren har i dag begärt två personer häktade på sannolika skäl misstänkta för grovt skyddande av brottsling i samband med dödsskjutningen i Skärholmen i onsdags. I samband med att åklagaren begär de två männen häktade har han även begärt en annan person häktad för grovt vapenbrott som inte har med mordet i Skärholmen att göra och avser ett brott som begicks i mars 2024. Åklagaren är tillgänglig för media efter att häktningsförhandlingarna är avslutade.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye