Brå

Pressinbjudan – Råd för framtiden – nationell brottsförebyggande konferens

Dela

Välkommen till 2024 års upplaga av Råd för framtiden – Brottsförebyggande rådets, Brå, årliga nationella konferens om lokalt brottsförebyggande arbete. Årets konferens äger rum den 10–11 april på Umeå Folkets Hus. Justitieminister Gunnar Strömmer inledningstalar.

Råd för framtiden är en nationell konferens som arrangeras av Brå, i år i samarbete med Umeå kommun. Över 1 100 brottsförebyggare inom bland annat polis och kommun samlas, både fysiskt och digitalt, för att ta del av det senaste inom brottsförebyggande arbete.

Några programpunkter:

  • Barn och unga i kriminella nätverk – inträde, brott, villkor och utträde.
  • Bedrägerier mot privatpersoner.
  • Det brottsförebyggande arbetet i skolan.
  • Civilsamhällets betydelse för det brottsförebyggande arbetet.
  • Boys, childhood domestic abuse and gang involvement (föreläsning på engelska om kopplingen mellan våld i nära relationer och gängkriminalitet).
  • Det brottsförebyggande arbetet i Sverige – nuläge och utvecklingsbehov 2023.

Plats: Umeå Folkets Hus, Vasaplan, Skolgatan 59, Umeå.

Tid: Onsdag 10 april kl 12.30 – 17.00, samt torsdag 11 april kl 08.30 – 13.00.

Media är välkomna
Media är välkomna att delta i konferensen, men föranmälan krävs. För ackreditering eller hjälp att boka intervjuer, kontakta Brås presstjänst: 072-99 58 500, e-post: press@bra.se

Läs mer om konferensen: www.bra.se/rff

Välkommen!

Dokument

Följ Brå

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Brå

Unga gängkriminella, bedrägerier samt kommuners brottsförebyggande i fokus på Råd för framtiden10.4.2024 08:00:00 CEST | Pressmeddelande

Finns det någon koppling mellan barn som utsätts för våld i hemmet och senare involvering i gängkriminalitet? Hur kan man minska risken för privatpersoner att utsättas för bedrägerier? Det är några programpunkter som lyfts på Brottsförebyggande rådets årliga konferens. Den 10–11 april samlas drygt 1 100 av landets brottsförebyggare på Råd för framtiden, digitalt och på plats i Umeå.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye