Svenska Brottningsförbundet

Sverige siktar mot olympiska biljetter på OS-kvalet i Baku

Dela

Europakvalet i Baku markerar nästa steg i Sveriges resa mot de olympiska spelen i Paris i sommar och vi är äntligen här. Med bara ett fåtal platser kvar att fylla är detta en av två möjligheter för våra svenska brottare att säkra sina biljett till sommarens stora mål.

Sveriges trupp, bestående av sex brottare, är redo att göra sitt bästa på mattan. Fyra herrar går in på mattan på fredag, följt av två damer som tar plats på lördag. För att säkra en kvotplats till Sverige i deras respektive viktklass för de olympiska spelen krävs det att man tar sig till final, vilket innebär att de två bästa i varje viktklass får en biljett.

För dem som inte kan vara på plats i Baku, finns möjligheten att följa tävlingarna live på UWW+. Information om streaming, schema och deltagare finns tillgänglig på https://uww.org/event/european-og-qualifier-0/news 

Tävlingshålltider (svensk tid):

- Tävlingsstart: 08.30

- Kvalificeringsomgångar: 16.00

Sveriges deltagare inkluderar:

WW:

- 62kg Johanna Lindborg 

- 68kg Tindra Sjöberg

GR:

- 67kg Niklas Öhlén

- 77kg Albin Olofsson

- 87kg Alex Kessidis

- 97kg Aleksandar Stjepanetic

Sverige har redan säkrat en plats till OS genom Jonna Malmgrens imponerande femteplats på världsmästerskapen förra sommaren i 53-kilosklassen. Jakten på fler platser fortsätter, och efter europakvalet kommer uppmärksamheten att riktas mot nästa, samt sista, möjligheten: världskvalet i Istanbul den 9-12 maj där ytterligare platser i varje viktklass tilldelas en OS-biljett. Evelina Hulthén och Alexander Bica kommer inte att delta i europakvalet men kommer att deltaga på sista kvalet i Istanbul.

För mer information, vänligen kontakta:

Nyckelord

Kontakter

Följ Svenska Brottningsförbundet

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Svenska Brottningsförbundet

Världskvalet - sista chansen för brottningslandslaget att säkra OS-biljetter18.4.2024 11:20:47 CEST | Pressmeddelande

Efter en intensiv tävling under europakvalet i Baku står Sveriges brottningstrupp inför en ny avgörande utmaning – att säkra de återstående platserna till OS i Paris i sommar. Med blicken riktad mot Istanbul den 9-11 maj, där sista chansen att säkra en kvotplats till sommarens OS och världskvalet hålls, är det nu eller aldrig för vår landslagstrupp som innefattar åtta brottare.

Sofia Mattsson: En av Sveriges främsta brottare hedras av Kungen7.3.2024 17:00:00 CET | Pressmeddelande

Gällivare SKs världsmästarinna och olympiska medaljör, Sofia Mattsson, kommer att ta emot en prestigefylld medalj från Kungen för sina exceptionella prestationer till svensk idrott. Med en imponerande karriär som brottare och en lång meritlista som inkluderar bland annat VM-guld, OS-brons, ytterligare sju VM-medaljer och sex EM-guld, har Mattsson cementerat sig som en av Sveriges mest framstående idrottare.

Sammanfattning av Europamästerskapen 202419.2.2024 18:47:36 CET | Nyheter

Med allt från dramatiska matcher till imponerande prestationer mot högt rankade motståndare är Europamästerskapen i Bukarest 2024 avslutad och en passande tidpunkt att reflektera och hylla Sveriges prestationer på brottningsmattan. Med tio skickliga brottare i truppen som representerade Sveriges landslag visade vi upp en bredd och styrka i tävlingen. Som Europamästerskapen i Bukarest 2024 avslutades kan vi se tillbaka på dessa minnesvärda ögonblick med stolthet och glädje. Samtidigt som vi ser vi fram emot nästa kapitel i resan, med spännande utmaningar och möjligheter som väntar runt hörnet på vägen mot större mål och drömmar.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye