Svenska Brottningsförbundet

Sverige siktar mot olympiska biljetter på OS-kvalet i Baku

Dela

Europakvalet i Baku markerar nästa steg i Sveriges resa mot de olympiska spelen i Paris i sommar och vi är äntligen här. Med bara ett fåtal platser kvar att fylla är detta en av två möjligheter för våra svenska brottare att säkra sina biljett till sommarens stora mål.

Sveriges trupp, bestående av sex brottare, är redo att göra sitt bästa på mattan. Fyra herrar går in på mattan på fredag, följt av två damer som tar plats på lördag. För att säkra en kvotplats till Sverige i deras respektive viktklass för de olympiska spelen krävs det att man tar sig till final, vilket innebär att de två bästa i varje viktklass får en biljett.

För dem som inte kan vara på plats i Baku, finns möjligheten att följa tävlingarna live på UWW+. Information om streaming, schema och deltagare finns tillgänglig på https://uww.org/event/european-og-qualifier-0/news 

Tävlingshålltider (svensk tid):

- Tävlingsstart: 08.30

- Kvalificeringsomgångar: 16.00

Sveriges deltagare inkluderar:

WW:

- 62kg Johanna Lindborg 

- 68kg Tindra Sjöberg

GR:

- 67kg Niklas Öhlén

- 77kg Albin Olofsson

- 87kg Alex Kessidis

- 97kg Aleksandar Stjepanetic

Sverige har redan säkrat en plats till OS genom Jonna Malmgrens imponerande femteplats på världsmästerskapen förra sommaren i 53-kilosklassen. Jakten på fler platser fortsätter, och efter europakvalet kommer uppmärksamheten att riktas mot nästa, samt sista, möjligheten: världskvalet i Istanbul den 9-12 maj där ytterligare platser i varje viktklass tilldelas en OS-biljett. Evelina Hulthén och Alexander Bica kommer inte att delta i europakvalet men kommer att deltaga på sista kvalet i Istanbul.

För mer information, vänligen kontakta:

Nyckelord

Kontakter

Följ Svenska Brottningsförbundet

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Svenska Brottningsförbundet

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye