Trafikverket

Påminnelse pressinbjudan: Upplev det nya stationsområdet vid Göteborg Central

Dela

Välkomna till en pressträff vid deletapp Centralen inom projekt Västlänken. Här ges möjlighet att på plats uppleva hur den nya stationen tar form, hur tågen kommer trafikera Göteborg C och hur området runtomkring kommer att se ut, med Park Central, nya Stationshuset och nya gator, torg och parkmiljöer.

I december 2026 kommer delar av Västlänken stå färdig, då Station Centralen öppnas som en så kallad säckstation med fyra spår där tågen kan vända.
På pressträffen presenteras bland annat det trafikupplägg för tågen som kommer att gälla när den nya stationen öppnar, och vi går också igenom de moment som återstår fram till öppnandet.

På pressträffen deltar representanter för Trafikverket, Västtrafik, Jernhusen och Göteborgs Stad som alla ansvarar för olika delar av det nya stationsområdet med kringliggande miljöer.

En rundtur i den kommande stationsmiljön och tunnlarna under Centralen kommer att genomföras och i samband med det ges möjlighet till enskilda intervjuer och fototillfällen.
Skyddskläder finns att låna på plats.

Varmt välkomna!

Tid: Torsdag 11 april kl.09.30 till ca 12.30

Plats: Samling vid ingången Kruthusgatan 17 kl.09.30 för ombyte och gemensam promenad ned till tunnelområdet där pressträffen sker.

Endast för ackrediterade journalister och fotografer.
Obligatorisk anmälan sker senast tisdag 9 april kl.14.00 till Pär Aronsson, Trafikverket. par.aronsson@trafikverket.se

Presentationerna vid pressträffen med start från ca kl.10.15 kommer även att livesändas och nås via länken:https://api.screen9.com/preview/0rvQ4rxzydCaieT3LF6Fc0CY-qYI_Oq2xAhgRsz6YT8NU-ksrDgLD2Tv0I8kCCqk

Om oss

Trafikverket ansvarar för långsiktig planering av det samlade transportsystemet samt byggande, drift och underhåll av statliga vägar och järnvägar. Vår vision är att alla kommer fram smidigt, grönt och tryggt. På Trafikverket jobbar cirka 10 000 engagerade medarbetare som tillsammans bidrar till samhällsutvecklingen genom sina olika roller och kunskaper.

Följ Trafikverket

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Trafikverket

Här påverkas stockholmstrafiken mest i sommar – många arbeten när färre reser13.5.2024 09:00:00 CEST | Pressmeddelande

Under sommaren när många är lediga genomförs flera större trafikpåverkande arbeten i regionen för att förbättra framkomlighet och trafiksäkerhet för stockholmstrafikanterna. För att ge trafikanter en helhetsbild över trafiksituationen samverkar Trafikverket, Stockholms stad, Region Stockholm, Nacka kommun och Sundbybergs stad och presenterar de arbeten som har störst trafikpåverkan.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye