Sparbanken Syd

Sparbanken Syds lanserar 2023 års hållbarhetsrapport

Dela

Under 2023 har Sparbanken Syd tagit stora steg framåt och genomfört en rad aktiviteter och flertalet initiativ med bankens uppsatta hållbarhetsmål för ögonen. Bland annat fortsätter man banken  vi att aktivt arbeta för ett samhällsengagemang som sträcker sig långt bortom bankvärlden och har lagt stort fokus på att främja hållbarhetsarbetet kring bankens kundlöfte som innebär att hjälpa kunder att ha kunskap och kontroll över den egna vardagsekonomin, och det som Sparbanken Syd kallar för en god ekonomihälsa.

Sparbanken Syds lanserar 2023 års hållbarhetsrapport
Sparbanken Syds lanserar 2023 års hållbarhetsrapport

Sparbanken Syd satsar stora resurser för att sprida kunskap om hållbarhet och stödja olika initiativ som bidrar till hållbar lönsam tillväxt bl a genom bankens stiftelse. , allt för att sänka trösklarna och göra den egna ekonomin till något enklare och intressant att förstå. Genom det arbetet strävar banken inte bara efter att vara en hållbar bank utan också en resurs och en kunskapskälla för alla som delar visionen om en hållbar framtid. Detta känns ganska övergripande, är det något särskilt vi menar här?Samtidigt arbetar bankens stiftelse aktivt med att ge bidrag till projekt och organisationer som främjar en mer långsiktig utveckling.

- Vi tror att genom att investera i kunskap och initiativ kan vi vara med och bidra till en god ekonomihälsaforma en bättre framtid för alla. God ekonomihälsa innebär att ha kunskap, förståelse och kontroll över sin ekonomi, vilket leder till att man kan göra mer långsiktigt hållbara val. Detta leder till att kunderna inte bara får bättre kontroll över sin ekonomi utan även kan bidra till en hållbar utveckling genom sina ekonomiska beslut. Att hjälpa kunder att uppnå god ekonomihälsa är därför en central del av Sparbanken Syds uppdrag, säger Henrietta Hansson, VD för Sparbanken Syd.

- Som självständig sparbank bidrar vi aktivt till lokalsamhället genom att främja social hållbarhet genom sponsring och genom att stödja projekt via vår stiftelse. Vi tror på kraften att investera i de områden där vi är verksamma, och vårt engagemang sträcker sig långt bortom enbart finansiella transaktioner, säger Lotte Nilsson, hållbarhetsansvarig på Sparbanken Syd.

- Hållbarhetsrapporten 2023 lyfter fram en rad viktiga framsteg, planer och åtaganden som vi arbetat med under året. Vi är mycket glada över dessa, men ambitionen är som tidigare att ständigt förbättra oss och därigenom bidra till en alltmer hållbar framtid för kunderna, banken och vår omgivning. 2023 är bankens 197:e verksamhetsår, det visar på en hållbar bank över tid, säger Henrietta Hansson, VD för Sparbanken Syd.

Sparbanken Syd har även tagit flertalet initiativ för att ytterligare förbättra kundupplevelsen. Detta genom att skapa nya samarbeten för att kunna erbjuda en enklare digital kundupplevelse. Under året har banken lanserat nya digitala tjänster och plattformar som förenklar för kunderna att få överblick och kontroll över sin vardagsekonomi och på sparasidan fortsätter banken att utveckla fondutbudet till att omfatta ännu fler hållbara fonder. Sammantaget skapar allt detta möjligheter för kunderna att välja ett mer hållbart och långsiktigt alternativ för sin ekonomi.

Vill du veta mer om vårt hållbarhetsarbete, kontakta vår hållbarhetsansvariga Lotte Nilsson på lotte.nilsson@sparbankensyd.se

Önskar du mer information om Sparbanken Syd, kontakta vår chef för Hållbarhet, Affärsutveckling & Kommunikation Johanna Stridh på johanna.stridh@sparbankensyd.se

Korta fakta - Förflyttning på riktigt

Backåkra Summit
Ett arrangemang som de första tre åren möjliggjorts med stöd från Sparbanken Syds stiftelse och som nu Sparbanken Syd tar över rodret för. Ett branschöverskridande möte mellan företagsledare för att stärka hållbar innovationskraft och som visar hur hur globala? vet inte om vi direkt jobbade med globala mål ambitioner grundade i FN:s hållbarhetsmål kan leda till ekonomisk tillväxt. Backåkra Summit hålls årligen på FN-dagen den 24 oktober på Dag Hammarskjölds Backåkra på Österlen. Samtalet på Backåkra Summit utgår från Ystadmodellens fem steg där fokus är att inkludera hållbarhet i sin affärsplan och affärsutveckling med fokus på hur.

Ystad Summit
För tredje året i rad är Sparbanken Syd med och skapar förutsättningar för Ystad Summit. En mötesplats för såväl privatpersoner som företag där vi deltagarna tillsammans lyfter, diskuterar och skalar upp lösningarlokala och globala utmaningar inom social hållbarhet, klimat, hälsa och beredskap – med målet att skapa ett tryggt, hållbart och inkluderande samhälle i regionen  lite otydligt , vad menar vi med det?. Dess syfte är att hjälpa oss gemensamt att hitta svar på våra stora samhällsutmaningar som berör södra Sverige och Östersjö- och Öresundsregionen. Ystad Summit är en politiskt oberoende och öppen demokratisk mötesplats för alla och går helt i linje med sparbanksidén.

Gott Liv
Ett initiativ med stor samhällsnytta. I år har fokus varit Gott Liv - varm mat som riktar sig till att skapa samarbete mellan företag och föreningar för att omvandla matsvinn i butiker till god mat åt behövande kan vi använda något annat ord än behövande? äldre och familjer. Projektet har fallit väl ut och skalas nu upp av andra aktörer och tidigare samarbetspartners i projektet.

Nyckelord

Kontakter

Dokument

Om Sparbanken Syd

Sparbanken Syd är Sveriges äldsta och enda helt självständiga sparbank. I stället för ägare har vi huvudmän utan utdelningskrav. Därför kan vi återinvestera vår vinst för att skapa värde för våra kunder, deras verksamhet och samhället i stort. Vi inspirerar och coachar människor till en god ekonomihälsa genom ett brett erbjudande av finansiella tjänster, som tillhandahålls av professionella och engagerade rådgivare. Vi är 160 medarbetare på nio kontor runt om i Skåne och vi träffas gärna digitalt eller fysiskt.

Vi är utsedda till 2024 års Karriärföretag och en av Sveriges mest attraktiva arbetsgivare.

Läs mer på sparbankensyd.se

Chef Hållbarhet, Affärsutveckling och Kommunikation
Johanna Stridh, telefon: 0411-82 21 81, e-post: johanna.stridh@sparbankensyd.se

Följ Sparbanken Syd

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Sparbanken Syd

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye