Åklagarmyndigheten

Åtal väckt för mord i Umeå

Dela

En 28-årig man åtalas i dag för mord på en 32-årig kvinna i Umeå den 30 september förra året. Åklagaren är tillgänglig för media per telefon i eftermiddag.

– Det här rör sig om grovt våld. Utredningen visar att mannen har tagit stryptag runt kvinnans hals och därefter fortsatt att slå henne med tillhyggen och huggit henne med en kniv. Enligt analyser var han påverkad av narkotika den aktuella natten när det hände, säger kammaråklagare Anna Lundberg.

Mannen och kvinnan lärde känna varandra vintern 2022, de hade träffats cirka tio gånger. Mordet ägde rum i hennes lägenhet.

– Bevisläget är gott. Förhör har gjorts med mannen och många vittnen, bland annat de grannar som larmade. Polisen har också sökt av området utomhus för att utesluta andra möjliga gärningspersoner. Brottsplatsen är inomhus i kvinnans lägenhet och analyserna talar för att kvinnan inte var vid medvetande när mannen utdelade det våldet som gett blödande skador, säger Anna Lundberg.

Mannen medger att han dödat kvinnan.

Målnummer i Umeå tingsrätt: B 2772-23.

Kontakt

Kammaråklagare Anna Lundberg är tillgänglig för media i dag kl. 13-15, 010-562 51 13.

__________________________________________

Åklagarmyndighetens presstjänst, 010-562 50 20

Nyckelord

Följ Åklagarmyndigheten

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Åklagarmyndigheten

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye