Åklagarmyndigheten

Fyra män åtalas för inblandning i dubbelmord i Farsta

Dela

Åklagaren har i dag väckt åtal mot fyra män i 20-årsåldern för delaktighet i skjutningen i Farsta centrum i juni förra året. Brottsrubriceringarna är bland annat mord i två fall, mordförsök i 17 fall, grovt vapenbrott, grovt hot mot tjänsteman och flera andra brott. Åklagaren är tillgänglig för media i dag kl. 13-14.

Den 10 juni öppnade en av de misstänkta eld med automatvapen utanför tunnelbanan vid Farsta centrum och sköt mot flera personer. En 15-årig pojke och en 43-årig man dödades av skotten och ytterligare fyra personer skadades.

Två personer greps samma dag som skjutningen och har varit frihetsberövade sedan dess. I augusti greps ytterligare två personer, misstänkta för inblandning i skjutningen.

– Jag menar att de har agerat med total hänsynslöshet. Med tanke på att skjutningen inträffade en sommareftermiddag på en plats där många människor var i rörelse fanns det en överhängande risk för att fler skulle ha dödats eller skadats, säger Angelica Runesson, senior åklagare och förundersökningsledare.

Huvudförhandlingen börjar den 17 april och beräknas pågå i cirka en månad. 

Målnummer i Södertörns tingsrätt: B 8993-23.

Kontakt

Senior åklagare Angelica Runesson är tillgänglig på telefon i dag kl. 13-14 på 010-562 53 38.

__________________________________________

Åklagarmyndighetens presstjänst, 010-562 50 20

Nyckelord

Följ Åklagarmyndigheten

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Åklagarmyndigheten

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye