Einar Mattsson

Einar Mattsson inviger konst av Lerinder på Södermalm

Dela

Onsdagen den 10 april invigde Einar Mattsson den konstnärliga utsmyckningen i Brf Söderdepån och kv. Persikan/Granatäpplet 1 på Södermalm i Stockholm. Invigningen genomfördes tillsammans med de boende och Anna Lerinder, en av Sveriges främsta formgivare av bruksföremål och utsmyckningar av offentliga miljöer.

Anders Ränk, delägare Einar Mattsson och keramikern Anna Lerinder.
Anders Ränk, delägare Einar Mattsson och keramikern Anna Lerinder.

– Vi är långsiktiga och när vi utvecklar nya bostadsprojekt har vi alltid med konst eller konstnärlig utsmyckning i någon form. Konst tillför viktiga värden för de boende och de som rör sig i området, det förskönar och manar till eftertanke. Vi är väldigt stolta över att nu få inviga Anna Lerinders verk i brf Söderdepån och kv. Granatäpplet 1. Jag hoppas och tror att konsten ska vara till stor glädje för alla som får ta del av den, säger Peter Svensson, VD för Einar Mattsson Projekt AB

– Det har varit väldigt roligt att få göra sju olika verk för sju olika rum med deras olika förutsättningar. En gestaltning är i bästa fall som en extra kvalité i ens närmiljö, jag hoppas man kan känna omsorgen om rummet, säger Anna Lerinder.

Om verket och keramiken Anna Lerinder

På platsen har Einar Mattsson utvecklat 99 bostadsrätter i brf Söderdepån och 121 hyresrätter i Granatäpplet 1 i förlängningen av Bondegatan. Den varma och naturnära designen går igen i entréerna där Anna Lerinders konstverk följer oss in i husen.  Konstverken består av handgjort kakel i relief i vackra måleriska toner och smyckar på ett fint sätt de varma entréerna.

Anna Lerinder är en välrenommerad svensk keramiker, hennes offentliga verk går bland annat att se i olika entréer i Stockholm men hon är också representerad på bland annat Nationalmuseum och Statens konstråd. När 12 konstnärer togs ut 2016 till att gestalta de nya tunnelbanestationerna i Stockholmsregionen var Anna en av dem och hon tilldelades Sickla tunnelbanestation. Stationen öppnar 2030. Ateljén, där Anna tar fram sin keramik, ligger i Gustavsbergs gamla porslinsfabrik på Värmdö.

För mer information vänligen kontakta:

Ewelina Holm, kommunikationschef,  0765426720

Peter Svensson, VD för Einar Mattsson Projekt AB och Einar Mattsson Byggnads AB,
08- 586 263 00

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Anna Lerinder om konsten efter inviningen den 10 april 2024.
Anna Lerinder om konsten efter inviningen den 10 april 2024.
Ladda ned bild
Anders Ränk, delägare Einar Mattsson och Anna Lerinder invigningstalar på gården till BRf. Söderdepån och Granatäpplet 1.
Anders Ränk, delägare Einar Mattsson och Anna Lerinder invigningstalar på gården till BRf. Söderdepån och Granatäpplet 1.
Ladda ned bild
Konstverk, Anna Lerinder, inköpt av Einar Mattsson.
Konstverk, Anna Lerinder, inköpt av Einar Mattsson.
Ladda ned bild
Konstverk, Anna Lerinder, inköpt av Einar Mattsson.
Konstverk, Anna Lerinder, inköpt av Einar Mattsson.
Ladda ned bild

Länkar

Om Einar Mattsson Projekt AB
Einar Mattsson är en långsiktig fastighetsaktör som varit verksam på Stockholms bostadsmarknad i drygt 85 år. Med 6 000 bostäder är vi idag Stockholms stads största privata ägare av hyresbostäder. Einar Mattsson Projekt AB är det dotterbolag som arbetar med att utveckla nya bostads- eller hyresrätter i alla konjunkturcykler. Det görs i Stockholmsregionen där råmark eller projektfastigheter förvärvas och utvecklas till efterfrågade bostäder. Einar Mattsson är en av de mest aktiva projektutvecklarna i regionen. I koncernen ingår också ett fastighetsbolag, förvaltningsbolag, en byggentreprenadverksamhet och ett bolag som sköter övriga investeringar. Läs mer om oss på einarmattsson.se och Facebook.

Följ Einar Mattsson

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Einar Mattsson

Jargong-föreläsning den mest omtalade under Einar Mattssons arbetsmiljövecka29.4.2024 05:56:00 CEST | Nyheter

På Einar Mattsson ägnar medarbetare och chefer en hel vecka åt aktiviteter som syftar till att vässa vår psykiska och fysiska arbetsmiljö. Inte bara med prat om det, utan också med konkreta övningar som främjar säkra beteenden. Vi pratade med några från olika delar av koncernen om vad de tog till sig av det smörgåsbord av aktiviteter som alla erbjöds. Något många medarbetare uppskattade var föredraget kring jargong.

”Idag är det svårare att göra ett bra miljöval än ett dåligt och det vill jag förändra” — fredagsporträttet med Emilia Eriksson26.4.2024 10:00:00 CEST | Blogginlägg

Kollektivboende och beresta Emilia Eriksson jobbar idag som Miljösamordnare på Einar Mattsson. Välutbildad och med erfarenhet av fastighetsbolag stöttar hon koncernens medarbetare och ledning i att kunna göra fler hållbara val och processer. Hon finner framtidshopp i dem som jobbar för naturen och för en mer hållbar framtid. Lär känna Emilia i dagens fredagsporträtt:

Arbetsmiljöveckan 2024: Trygga team och säkra beteenden stärker en god arbetsmiljö24.4.2024 05:56:00 CEST | Nyheter

Varje år genomför Einar Mattsson-koncernen en hel vecka där alla medarbetare deltar i olika aktiviteter och fördjupningar kring den gemensamma arbetsmiljön. Arbetsmiljön är allas ansvar och tillsammans skapas förutsättningar för en säker, trygg och inkluderande arbetsplats. KMA-samordnaren Veronica Axeen har en särskilt en viktig roll i Einar Mattsson Byggnads AB plus arbetet tillsammans med underentreprenörerna. Så här halvvägs in i Einar Mattssons arbetsmiljövecka tar vi en avstämning med Veronica.

Einar Mattsson 2023 – året då vi gick mot strömmen22.4.2024 06:03:00 CEST | Pressmeddelande

2023 blev ett år med dystra rubriker. För oss på Einar Mattsson blev det ändå ett år fyllt med en målmedveten och långsiktig arbetsinsats. Vi utvecklade vårt hållbarhetsarbete, renoverade och byggde nytt, sålde och hyrde ut bostäder, attraherade nya förvaltningskunder och ny kompetens. Vi hade 441 bostäder i produktion och ca 1400 byggrätter i projektportföljen. Einar Mattssons förvaltningsbolag tog hand om ca 14 000 bostäder till ett värde om 57 mdr. Koncernens resultat efter finansnetto blev 160 mkr (142 mkr).

”Jag blev positivt överraskad av hur väl Einar Mattsson värnar om hyresgästerna”– fredagsporträttet med Linda Danneman19.4.2024 10:00:00 CEST | Blogginlägg

Linda Danneman är omsorgsfull, nyfiken och driven och har därför testat många olika saker. Efter ett tidigare försök att komma till den familjeägda fastighetskoncernen, lyckades Linda finna en roll här förra året. Den breda kunskapen, all erfarenhet i bolagen och omsorgen om hyresgästerna gör att hon stortrivs på Einar Mattsson. Lär känna Linda i dagens fredagsporträtt:

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye