Moderaterna i Västra Götalandsregionen

Budgetnyhet: Moderaterna presenterar en trygghetssatsning om 450 miljoner kronor för att stärka ambulanssjukvården från 2025

Dela

Moderaterna prioriterar kärnverksamheten och akutsjukvården som utgör ryggraden i hälso- och sjukvårdssystemet. När olyckor inträffar eller akuta medicinska tillstånd uppstår, är det ambulanssjukvården som utgör den första linjen av livräddande insatser. Snabb och effektiv ambulanssjukvård kan vara skillnaden mellan liv och död för den enskilde patienten.

Fotograf: Dennis Alvdén

Trots Västra Götalandsregionens ambitiösa mål om att nå 90 procent av de mest akuta larmen inom 20 minuter, har inställelsetiderna försämrats under de senaste åren. Inställelsetiderna varierar i regionen och vi ser ett behov av att förstärka ambulanssjukvården för att säkerställa snabbare responstider över hela regionen för invånarnas säkerhet.  

  • Vår trygghetssatsning inom ambulanssjukvården om 450 miljoner kronor över tre år 2025-2027 sätter invånarnas säkerhet och välbefinnande i förgrunden. Denna satsning är en kraftfull åtgärd för att korta inställelsetiderna och stärka akutsjukvården, vilket är helt avgörande i nödsituationer. Ingen ska behöva känna oro för att ambulansen inte kommer i tid. Invånarnas trygghet och hälsa är vårt ansvar, och det är något vi inte kan kompromissa med, säger Lars Holmin (M), gruppledare och regionstyrelsens vice ordförande. 

Trygghetssatsningen fokuserar på att förstärka akutambulansen, lättvårdsambulanser för transport mellan vårdinrättningar för att avlasta akutambulansen samt bedömningsbilar. En del av satsningen innefattar utbildning för distriktsläkare och förstärkning av bemanningen på akutmottagningar i regionen med målet att öka antalet undersköterskor, sjuksköterskor och läkare. Satsningen är en viktig del av vårt åtagande att förbättra och utveckla akutsjukvården för att möta invånarnas behov på bästa möjliga sätt. 

Kontakter

Bilder

Moderaterna i Västra Götalandsregionen

Detta är Moderaterna i Västra Götalandsregionen pressrum. Vi är en del av den politiska oppositionen i Västra Götalandsregionen där Moderaterna, Kristdemokraterna, Centerpartiet och Liberalerna har en samverkan under namnet GrönBlå Samverkan men ändå bedriver oppositionspolitik som enskilda partier. Västra Götalandsregionen ansvarar för hälso- och sjukvård, kultur, kollektivtrafik och regional utveckling i Västra Götaland.

Följ Moderaterna i Västra Götalandsregionen

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Moderaterna i Västra Götalandsregionen

Grönblå Samverkan presenterar en satsning om 500 miljoner kronor för att korta vårdköerna inom sjukvården14.5.2024 08:00:00 CEST | Pressmeddelande

Moderaterna, Kristdemokraterna, Centerpartiet och Liberalerna tilldelar i sina respektive budgetar för 2025 en engångssumma på 500 miljoner kronor till den Operativa hälso- och sjukvårdsnämnden för att upphandla vårdkapacitet. Syftet är att förbättra tillgängligheten, korta köerna och öka måluppfyllelsen för vårdgarantin. Västra Götalandsregionens största utmaning handlar om att komma till rätta med vårdköerna. Även om betydande resurser har tillförts har inte regionens sjukhus levererat tillräckligt mycket vård. Våra egna sjukhus spelar en central roll, men när tusentals patienter har väntat för länge på vård behöver vi överväga fler lösningar.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye