Ljusgårda at the Forefront: Shaping the Future of Farming with the CEA Footprint Project
This year-long endeavor marks a milestone in the industrys journey towards sustainable and transparent agricultural practices.
We are thrilled to announce our pivotal role in the development of a sector-wide guide to environmental reporting and accounting for CEA ( Controlled Environment Agriculture) - the CEA Footprint Project. This year-long endeavor marks a milestone in the industrys journey towards sustainable and transparent agricultural practices.
Thank you Resource Innovation Institute, Derek Smith, Executive Director, and all the visionary producers who funded this project.
At Ljusgårda we are proud to have taken part in the kind of dedication that this project has shown to position our efforts at the forefront of sustainable development within the agricultural sector.
The guide aims to:
- Develop an international framework for environmental accounting through consensus, to enable a complete and consistent evaluation of modern farming methods.
- Provide tools that allow producers and stakeholders within Controlled Environment Agriculture (CEA) to adopt standardized measurement methods.
- Highlight a broader understanding of the environmental benefits and impacts of CEA at a critical turning point.
For a deeper dive into the environmental implications, download the guide here
Additionally, we invite you to explore our comprehensive Life Cycle Assessment (LCA) report by Michael Martin last year, here.
Our study suggests that Ljusgårda is succeeding in producing lettuce with lower environmental impact than conventionally imported varieties.”, says Michael Martin, Senior Researcher and Adjunct Professor of Sustainable Production and Consumption Systems, IVL Swedish Environmental Research Institute and KTH Royal Institute of Technology.
Nyckelord
Kontakter
Andreas WilhelmssonVDLjusgårda AB
Tel:0760262900Andreas.wilhelmsson@ljusgarda.seBilder
Länkar
Följ Ljusgårda
Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.
Senaste pressmeddelandena från Ljusgårda
Ljusgårda tar hem priset för "Best Product Marketing" på Vertical Farming World Awards i London”12.10.2023 10:10:23 CEST | Pressmeddelande
Ljusgårda, en framträdande aktör inom vertikal odling och hållbar livsmedelsproduktion, har vunnit kategorin "Best Product Marketing" vid Vertical Farming World Awards. Denna prestigefyllda händelse, som årligen samlar branschens mest inflytelserika företag och intressenter, är en mötesplats för att främja innovation och hållbarhet inom vertikal odling. Ljusgårdas seger i denna kategorin är en stark indikation på att vårt åtagande att öka kunskapen om hållbar odling och kommunikation inom branschen.
Ljusgårda är finalist i Global Vertical Farming Awards 20233.10.2023 13:15:00 CEST | Pressmeddelande
Ljusgårda som är en ledande aktör inom vertikal inomhusodling har nu blivit utvalda som finalister i flera kategorier vid årets Global Vertical Farming Awards. Eventet samlar branschens mest inflytelserika företag och intressenter från hela världen.
Magnus Agervald lämnar sitt uppdrag som VD för Ljusgårda – tar plats i styrelsen21.8.2023 17:00:00 CEST | Pressmeddelande
Ljusgårda meddelar idag att Magnus Agervald lämnar sitt uppdrag som VD för Ljusgårda, men kommer att fortsätta sin resa med bolaget genom att ta plats i styrelsen. Efter ett framgångsrikt år av arbete med dessa mål, överlämnar han nu stafettpinnen tillbaka till före detta VD och medgrundare, Andreas Wilhelmsson.
Vertical farm environmentally outperforms conventional counterparts in new study16.6.2023 12:53:43 CEST | Press release
Recent research carried out at IVL Swedish Environmental Research Institute and KTH Royal Institute of Technology in Stockholm concludes that the vertical farm of Ljusgårda has a substantially lower environmental impact throughout its production cycle than imported lettuce grown in fields and greenhouses. The results are an important step towards reimagining our food systems.
Svensk vertikalodling går om traditionella metoder i ny studie16.6.2023 12:47:16 CEST | Pressmeddelande
Ny forskning vid IVL Svenska Miljöinstitutet och Kungliga Tekniska Högskolan i Stockholm drar slutsatsen att den vertikala gården Ljusgårda har en väsentligt lägre miljöpåverkan under hela produktionscykeln än importerad sallad odlad i åker och växthus. Resultatet är ett viktigt steg för att kunna skapa nya och mer hållbara matsystem.
I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.
Besök vårt pressrum