Svenska Postkodlotteriet

25 nya miljonärer i Järfälla när 110 miljoner delades ut

Dela

I dag hölls Postkodlotteriets Grannyra vid Jakobsbergs centrum och 110 miljoner kronor delades ut till vinnare i postnummer 175 52 i Järfälla. Totalt blev 25 personer miljonärer. En av de största vinstcheckarna gick till Lena, 60, som vann över 8 miljoner kronor.

25 järfällabor blev miljonärer efter Grannyrans vinstutdelning.
25 järfällabor blev miljonärer efter Grannyrans vinstutdelning. Fotograf: Eva Edsjö

Sedan det stod klart att lottköparna i postnummer 175 52 i Viksjö, Järfälla, skulle få dela på Grannyrans miljonpott har det varit en lång väntan på dagens vinstutdelning. I dag samlades de 93 vinnarna vid Jakobergs centrum för att äntligen få reda på hur mycket var och en vunnit. Anhöriga, grannar och vänner var på plats för att fira vinnarna och se Medina uppträda.

Det var en förväntansfull stämning när det var dags att avslöja den vinnande postkoden. När postkoden CB framträdde på storbildsskärmarna utbröt ett stort jubel. I postkoden bor 12 lottköpare som blev uppbjudna på scenen för att ta emot sina vinstcheckar av Rickard Sjöberg. Alla blev miljonärer och på önskelistorna fanns allt från resor och bilar, till sommarhus och renoveringar.

En av de största checkarna gick till Lena, 60, som vann 8 441 253 kronor. Som sällskap på scenen hade hon sin man Åke. Lena arbetar på en skola och i publiken fanns elever som hejade på. Fritiden ägnar Lena åt att göra hantverk i merinoull.  
– Jag brinner för mitt hantverk. Fast det är väldigt roligt att jobba på skola också! Om jag vinner ännu mer kanske jag går till skolexpeditionen och säger upp mig, sa Lena.

När Lena dragit sin check utbrast hon:
– Mamma Mia! Är det här en dröm eller? Det blir kanske ett möte på skolexpeditionen imorgon. Jag vill umgås mer med mitt barnbarn, resa och nu struntar vi i att renovera... Vi köper ett hus i stället.

Makarna Marie, 49, och Jesper, 58, var mycket glada när de tillsammans gick fram på scenen för att ta emot sina vinstcheckar. Marie jobbar som restaurangchef och Jesper som kyltekniker. Summan som visades på respektive check var 2 813 751 kronor, en gemensam vinstsumma på över 5,6 miljoner kronor. De visste direkt vilken dröm de ville uppfylla.
– Jag vill göra resa till Maine med min syrra och hennes grabbar och käka hummer. Vi har drömt om att göra det, sa Marie.
– Det är min dröm med, men det finns andra drömmar också. Kanske köpa en husbil och se Europa. Det hade varit jättekul, sa Jesper innan han utbrast i ett segervrål.

Bilder från Grannyran finns att hämta på: https://share.mediaflow.com/se/?ZQCFHNA7HK

Grannyran spelades in och sänds i TV4 fredagen den 19 april klockan 19.30.

Om Grannyran
Grannyrans vinstsumma på 110 miljoner kronor delades ut till vinnare i postnummer 175 52 i Järfälla. I postnumret var det totalt 93 lottköpare och de fick dela på hälften av vinstpotten. 12 av dessa lottköpare bodde dessutom i den vinnande postkoden CB, och de fick även dela på den resterande delen av potten. På Grannyran kunde 25 personer titulera sig som miljonärer. Under året samlar lottköparna på sig andelar (tio andelar/lott för varje deltagande månad). Hur stor vinsten i Grannyran blir beror på antalet andelar och lotter.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

25 järfällabor blev miljonärer efter Grannyrans vinstutdelning.
25 järfällabor blev miljonärer efter Grannyrans vinstutdelning.
Ladda ned bild

Svenska Postkodlotteriet är Sveriges största lotteri där du vinner tillsammans med dina grannar, samtidigt som du bidrar till en bättre värld. Nästan en miljon kunder har varje dag chans till nya vinster. Tack vare alla som är med i lotteriet har vi sedan starten 2005 genererat 15,5 miljarder kronor till ideella organisationer. Postkodlotteriet är idag Sveriges största privata givare till ideell sektor.

Följ Svenska Postkodlotteriet

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Svenska Postkodlotteriet

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye