Rödgröna styret i Stockholms stad

Vårändringsbudgeten visar att regeringen fortsatt inte tar välfärdskrisen eller de ökade klimatutsläppen på allvar

Dela

Idag presenterade regeringen den av många efterlängtade vårändringsbudgeten. Välfärden, bostadsbyggandet och klimatet kräver stora tillskott och statliga investeringar här och nu, men de nödvändiga satsningarna uteblev också denna gång.

Regeringens vårändringsbudget kritiseras av det rödgröna styret i Stockholms stad. Från vänster till höger: Åsa Lindhagen (MP), Karin Wanngård (S), Clara Lindblom (V).
Regeringens vårändringsbudget kritiseras av det rödgröna styret i Stockholms stad. Från vänster till höger: Åsa Lindhagen (MP), Karin Wanngård (S), Clara Lindblom (V). Fotograf: Maurits Otterloo Inga restriktioner

– Gång på gång visar regeringen och Sverigedemokraterna att välfärdens finansiering ligger långt ner på prioriteringslistan. Det är här och nu som det behövs mer resurser till den svenska skolan och till det förebyggande arbetet som kommunerna gör. De snålt annonserade tillskotten duger inte, säger finansborgarråd Karin Wanngård (S).

– Det är som ett plåster på ett brutet ben att Svantesson säger sig vilja stärka välfärden och hushållen när ungdomar inte ens kan flytta hemifrån. Stockholm är i akut behov av nya bostäder och mitt under brinnande kris i byggbranschen med tusentals varsel och totalstopp i byggplaner, gör regeringen precis ingenting för att stimulera byggandet, säger bostads- och fastighetsborgarråd Clara Lindblom (V).

– Regeringen bommar samtliga klimatmål men fortsätter trots det att svika klimatet även i vårändringsbudgeten där det läggs tio gånger mer på flyget än på klimatomställningen. Det är plågsamt att se det totala klimathaveri som regeringen orsakar. I Stockholm går vi i helt motsatt riktning och jobbar hårt för att minska våra utsläpp. När regeringen driver en politik som ökar utsläppen gör vi tvärtom, säger miljö- och klimatborgarråd Åsa Lindhagen (MP).

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Regeringens vårändringsbudget kritiseras av det rödgröna styret i Stockholms stad. Från vänster till höger: Åsa Lindhagen (MP), Karin Wanngård (S), Clara Lindblom (V).
Regeringens vårändringsbudget kritiseras av det rödgröna styret i Stockholms stad. Från vänster till höger: Åsa Lindhagen (MP), Karin Wanngård (S), Clara Lindblom (V).
Ladda ned bild

Rödgröna styret

Det rödgröna styret i Stockholms stad består av Socialdemokraterna, Vänsterpartiet och Miljöpartiet. Vi arbetar tillsammans för ett öppet, jämlikt och klimatsmart Stockholm.

Följ Rödgröna styret i Stockholms stad

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Rödgröna styret i Stockholms stad

Bergholmsbacken utvecklas med kraftigt bantat förslag för tillfällig byggväg och en utredning inleds om ett nytt naturreservat5.6.2024 12:30:08 CEST | Pressmeddelande

På exploateringsnämndens sammanträde den 13 juni 2024 tas nästa steg för att utveckla Bergholmsbacken mellan Bagarmossen och Skarpnäck med bostäder, förskolor och förbättrade gång- och cykelstråk. Samtidigt bantas den tillfälliga byggvägen och en utredning inleds för att införa ett naturreservat i Bagarmossenskogen för att skydda stadens gröna infrastruktur och säkerställa att byggvägen inte permanentas.

Juridisk prövning av miljardinvestering utan demokratiska beslut25.3.2024 16:14:51 CET | Pressmeddelande

Sedan den rödgröna majoriteten tillträdde har vi granskat flera av stadens stora investeringsprojekt och då i flera fall uppdagat bristande budgetbeslut, vilket bidragit till kraftiga fördyringar. Bland annat underskattades kostnaderna för Stockholm vatten och avfalls (SVOA) projekt SFA. Efter en genomlysning av SVOA:s projekt har nu ett miljardprojekt som helt saknar nödvändiga politiska beslut upptäckts. Dessa oegentligheter har lett till att den nuvarande ledningen för Stockholm stadshus AB har initierat en oberoende juridisk granskning.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye