Region Örebro län

Intresseanmälan för media som vill följa traumaövning på USÖ

Dela

Tisdagen den 23 april övar Livregementets Husarer K3 på Presstofta skjutfält i Borensberg. Som en del i övningen kommer skadade att flygas till Universitetssjukhuset Örebro för tas om hand av sjukhusets traumateam.

Försvarets helikopter 16 Blackhawk kommer att landa med skadade på USÖ 23 april. Bilden är från 2023 då USÖ:s helikopterplatta firade 25 år
Försvarets helikopter 16 Blackhawk kommer att landa med skadade på USÖ 23 april. Bilden är från 2023 då USÖ:s helikopterplatta firade 25 år Håkan Risberg / Region Örebro län

Hela förloppet på sjukhuset kommer att utspelas mellan 11:30 och 12:30. Observera att tiderna är ungefärliga och för den som önskar delta gäller att man är på plats redan klockan 11:00.

Efter detta kommer förbandets personal att återvända till övningen i Borensberg så snabbt som möjligt.

Fotografer kommer att ges möjlighet att filma och ta bilder under övningen. Möjlighet till intervju med chefen för Traumacenter Örebro,  Ioannis Ioannidis, finns efteråt.

Bilder på helikopterlandning tas av sjukhusfotografer

Det kommer  inte att finnas tid att först ta bilder på helikopterlandningen och sedan ta sig till akutmottagningen på USÖ.

Sjukhusets fotografer kommer istället att tillhandahålla bilder på helikopterlandningen för den som önskar. För det ändamålet behövs en mejladress dit bilderna ska skickas. 

Anmäl närvaro senast fredag

Anmälan om närvaro, hur många personer som kommer samt önskemål om bilder på helikopterlandning mejlas till presskommunikatör Åsa Svennebäck senast fredagen den 19 april. 

Detaljerad information och uppsamlingsplats kommer att skickas ut 22 april. 

Nyckelord

Kontakter

Följ Region Örebro län

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Region Örebro län

Projekt ska skapa nytt centrum för utbildning och innovation inom järnvägssektorn6.5.2024 07:59:00 CEST | Pressmeddelande

Det är nödvändigt att stärka kompetensförsörjningen inom järnväg och logistik om tågrelaterade problem så som förseningar och inställda avgångar ska kunna lösas. Det menar Region Örebro läns regionala tillväxtnämnd som fattat beslut om att stödja projekt Railcenter Hallsberg med 4,5 miljoner kronor. Projektet genomförs tillsammans med Kumla och Hallsbergs kommun.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye