FriVision

Gunnar Strömmer om gängvåldet i 100%

Dela

I säsongens premiäravsnitt av 100% med Henrik Jönsson möter vi justitieminister Gunnar Strömmar (M) och åklagaren Lisa dos Santos som kommenterar den våldsvåg som drabbat Sverige. Med i avsnittet är även finansanalytikern Henrik Mitelman som levererar positiva ekonominyheter och kulturkanonexperten PJ Anders Linder som ger boktips på temat brott och straff. 

Gunnar Strömmer (M) och Henrik Jönsson i 100% Brott och straff. Foto: Jimmie Soini.
Gunnar Strömmer (M) och Henrik Jönsson i 100% Brott och straff. Foto: Jimmie Soini.

Under 2023 hade vi 363 skjutningar i Sverige och enligt rikspolischefen finns över 60 000 personer med kopplingar till gängkriminalitet i Sverige. Förra veckan sköts en oskyldig man till döds framför sin tolvåriga son. 

I 100% Brott och Straff frågar sig Henrik Jönsson om Sverige likt Raskolnikov gått över en bestialisk gräns. Hur ser förutsättningarna för att ta sitt straff ut? Och kan Sverige försonas som land och rättsstat?

Kvällens gäster justitieminister Gunnar Strömmer och åklagaren Lisa dos Santos ger sin syn på gängkriminalitetens utveckling i Sverige och vilka åtgärder som behöver tas till för att stävja våldet. Nyckelord

Kontakter

Länkar

Följ FriVision

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från FriVision

Den svenska skolan är generellt inte bra, säger Johan Pehrson i 100%7.5.2024 15:59:30 CEST | Pressmeddelande

I SVT:s senaste partiledardebatt diskuterades problemen med den svenska skolan. I stället för att prata om vad som kan förbättras låg fokus på ägandeformen. I veckans avsnitt av 100% ger Storbritanniens strängaste rektor, Katharine Birbalsingh, sin syn på hur disciplin kan hjälpa elever, oavsett bakgrund. Och på plats i studion för att intervjuas är Liberalernas partiledare Johan Pehrson och Anna-Karin Wyndhamn, doktor i pedagogiskt arbete. I avsnittet får vi höra om gästernas åsikt om disciplinen i den svenska skolan.

Jimmie Åkesson lovar att aldrig gå på nobelfesten i 100%24.4.2024 16:16:47 CEST | Pressmeddelande

Sverigedemokraternas Jimmie Åkesson gästar talkshowen 100% och berättar om sitt frieri på Ålandsfärjan, chipsgate och sin motvilja mot Nobelfesten. Med hjälp av författaren och debattören Åsa Lindeborg och Expressens politiske redaktör Patrik Kronqvist reder programledaren Henrik Jönsson ut, hur folklig en partiledaren som vägrar att gå på nobelfesten är? Och kan man någonsin bli statsminister om man lovat väljarna att aldrig gå nobelfesten.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye