Unionen

Avalanche Studios Group vill teckna kollektivavtal med Unionen

Dela

Spelutvecklarföretaget Avalanche Studios Group avser att tecknakollektivavtal med Unionen och Sveriges Ingenjörer för sina anställda i Sverige. Unionen, vars fackklubb på Avalanche har drivit frågan, ser framemot att få mer inflytande och att bidra till en bättre arbetsplats.

– Det är glädjande att Avalanche Studios Group vill teckna avtal. Det ett stort steg framåt för företaget, och även för den svenska dataspelsindustrin, säger Love Arvidsson, ordförande för Unionenklubben på Avalanche Studios Group.

Sedan våren 2022 har frågan om kollektivavtal diskuterats bland medarbetarna på Avalanche, först i en kanal på Slack för att sedan formaliseras när man bildade en Unionenklubb i april 2023. Den främsta anledningen till att man drivit frågan om kollektivavtal är att medarbetarna framför allt vill ha ett säkrat inflytande på arbetsplatsen.

– Avalanche är ett stort företag, och det finns många steg mellan ledningen och medarbetarna. Med ett kollektivavtal krymper vi klyftan. Klubben får en bättre position att representera våra medlemmar i diskussioner och förhandlingar med ledningen, och ledningen kan ta vara på de anställdas tankar och åsikter när man fattar beslut, säger Love Arvidsson.

När kollektivavtalet väl är på plats ser Unionenklubben framemot att komma i gång med samverkan med arbetsgivaren och bidra till en bättre arbetsplats.

– Ledningen säger att de vill göra Avalanche till den bästa arbetsplatsen i branschen, och vi vet att facket och kollektivavtal är avgörande för att de ska lyckas, säger Love Arvidsson.

­

Kontakter

Bilder

Love Arvidsson, ordförande Unionenklubben på Avalanche Studios Group
Love Arvidsson, ordförande Unionenklubben på Avalanche Studios Group
Ladda ned bild

Unionen är Sveriges största fackförbund med över 700 000 medlemmar på 88 000 arbetsplatser. Vi är 27 000 förtroendevalda på drygt 15 000 arbetsplatser. Unionen finns för tjänstemän på den privata arbetsmarknaden och du hittar oss i allt från stora internationella koncerner till små familjeföretag, ensamföretag, organisationer och föreningar. Tillsammans är vi i Unionen den ledande kraften som skapar framgång, trygghet och glädje i arbetslivet.

Unionen press svarar på medias frågor om Unionen. Vi förmedlar kontakter till våra förtroendevalda och experter inom bland annat arbetsmiljö, kompetensutveckling, utmaningar i tjänstemännens arbetsliv, lön och jämställdhet.

Välkommen att kontakta oss!

Följ Unionen

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Unionen

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye