Transportstyrelsen

Pressinbjudan: Media och drönare – så flyger du rätt

Dela

Transportstyrelsen bjuder in representanter från mediekåren till ett kunskapsseminarium om att flyga drönare. Medverkar gör också representanter från LFV och Polismyndigheten. Syftet är att informera om vilka regler som gäller vid drönarflygning.

Flygande Drönare mot blå himmel
Transportstyrelsen bjuder in till kunskapsseminarium. Foto: Liza Simonsson

Drönarflygning och bilder tagna med drönare har blivit en allt mer självklar del i nyhets-Sverige. Samtidigt finns en hel del regler att följa i samband med drönarflygningar. Transportstyrelsen bjuder därför in journalister och fotografer till ett seminarium för att sprida kunskap om vad man som fjärrpilot behöver förhålla sig till.

– Vi ser återkommande exempel där drönarflygningar har skett i strid med gällande regler. Vi tror att mycket av detta beror på okunskap och därför väljer vi nu att arrangera detta seminarium för journalister. Målet är att sprida kunskap och att fler får veta vad som gäller, säger Christoffer Massinger, sakkunnig på Transportstyrelsen.

På seminariet medverkar också experter från både LFV och Polismyndigheten.

Kostnadsfritt seminarium den 22 maj 11:00 – 13:00

Seminariet är kostnadsfritt och sker digitalt via Microsoft Teams, den 22 maj mellan klockan 11:00 – 13:00. Anmälan görs via formuläret på Transportstyrelsens webbplats, se länk. Sista anmälningsdag är den 17 maj.

Anmälan till kunskapsseminarium

Observera att arrangemanget endast är öppet för journalister och fotografer knutna till nyhetsredaktioner. Ett kunskapsunderlag kommer att skickas till de som anmäler sig.

Nyckelord

Kontakter

Transportstyrelsen arbetar för ett tillgängligt och säkert transportsystem

Transportstyrelsen arbetar för att uppnå god tillgänglighet, hög kvalitet, säkra och miljöanpassade transporter inom järnväg, luftfart, sjöfart och väg. Vi tar fram regler, ger tillstånd och följer upp hur de efterlevs. Med hjälp av våra register arbetar vi bland annat med avgifter, tillstånd och ägarbyten.

Vi finns på 13 orter i landet och vi har idag cirka 2 000 medarbetare. Den största delen av verksamheten finns i Borlänge, Norrköping och Örebro.

Följ Transportstyrelsen

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Transportstyrelsen

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye