Workday

Workday ser fortsatt tillväxt i Norden i takt med att allt fler kunder inser kraften i ansvarsfull AI

Dela

Workday, Inc. (NASDAQ: WDAY), en ledande leverantör av lösningar som hjälper organisationer att hantera sina medarbetare och sina ekonomiska resurser, meddelar idag att man ser fortsatt momentum på den nordiska marknaden. Detta är en bidragande faktor till den fortsatt starka tillväxten under Workdays senaste räkenskapsår och visar på kraften samt relevansen i Workdays plattform med ansvarsfull AI och innovation i framkant.

Tillväxten i regionen kommer av att allt fler företag i Norden inser kraften i AI och söker en betrodd och ansvarsfull partner som Workday för att hjälpa dem att nå sina mål, samtidigt som de kan fokusera på sina anställda.

Organisationer av varierande storlek och inom olika branscher har alla valt Workdays plattform med integrerad AI under det senaste året för att driva effektivitet, digitalisering av manuella processer samt hela sin verksamhet framåt. Kunder inkluderar Cargotec, den finska tillverkaren av lasthanteringsutrustning, det norska energiföretaget Equinor och det norska försäkringsbolaget Fremtind Forsikring,

"Workdays fokus på analys och datadrivna insikter visade sig vara den vinnande faktorn i den konkurrensfyllda urvalsprocessen," säger Kjersti Jargvoll, HR-direktör på Fremtind Forsikring. Hon förklarar valet av Workday; "Vi insåg att Workdays lösning med integrerad artificiell intelligens (AI) kunde göra det möjligt för Fremtind Forsikring att dra nytta av arbetskraftsplanering och prediktiv analys för att optimera våra strategier gällande talanger och fatta informerade affärsbeslut. Urvalet inkluderade flera andra stora leverantörer som verkar på den norska marknaden.

"Vi är glada över den fortsatta framgången och att allt fler företag i norra Europa väljer våra lösningar för HR och ekonomi," kommenterar Karin Hagman, VP Nordics på Workday. "Regionen spelar en avgörande roll i vår globala strategi och det förtroende våra kunder ger oss bekräftar vårt åtagande att leverera innovativa, värdeorienterade lösningar som gör det möjligt för organisationer och företag att blomstra i den digitala eran."

Workdays kunder i Norden inkluderar företag som Electrolux IT Solutions, Equinor, Finnair, Fiskars Corporation, LKAB, Metsäliitto Cooperative, NorgesGruppen, Lego, Maersk, Oatly, Polestar Performance, Radisson Hotels, Saab, Sandvik, Saxo Bank, Scandic Hotels, Trust Pilot, Valmet, VELUX, Wallenius, och många fler.

"Den största fördelen är att det är ett och samma system, något som är enormt viktigt för våra globala chefer," säger Raymond L'homme, HR-ansvarig för affärsapplikationer på Elekta, ett globalt svenskt företag som tillverkar utrustning för strålterapi- och radiokirurgi. "Vi har samma processer som alla har samma utseende och känsla. Om vi exempelvis vill höja lönerna, går vi tillväga på samma sätt i Kina som i Sverige. Med fullt stöd från verksamheten har HR, IT och ekonomi kommit överens om att Workday ska vara det enda system som används."

 
Viktiga regionala höjdpunkter

  • Den fortsatta tillväxten i Norden spelade en avgörande roll för bolagets framgång och har delvis drivits av nya kunder i FY24 inklusive Cargotec, Equinor, Fremtind Forsikring och många fler.
  • Momentum ses över alla kategorier – HCM, ekonomi och planering – med ledande och medelstora företag i Norden som alla bidrar till Workdays fortsatta tillväxt i regionen.


Nyheten kommer i samband med Workday Elevate-evenemangen:

Om Workday: 
Workday är en ledande företagsplattform som hjälper organisationer att hantera sina viktigaste tillgångar – medarbetarna och de ekonomiska resurserna. Workday-plattformen är byggd med AI i kärnan för att hjälpa kunder att motivera sina anställda och erbjuda en än mer spännande och utvecklande arbetsplats samt en verksamhet i kontinuerlig utveckling. Workday används av mer än 10 000 organisationer inom olika branscher runt om i världen - från medelstora företag till mer än 50 % av Fortune 500. För mer information om Workday, besök workday.com.

Framåtblickande uttalanden
Detta pressmeddelande innehåller uttalanden om framtiden, bland annat uttalanden om Workdays planer, övertygelser och förväntningar. Dessa framåtblickande uttalanden är endast baserade på för närvarande tillgänglig information och våra nuvarande uppfattningar, förväntningar och antaganden. Eftersom framåtriktade uttalanden avser framtiden är de föremål för inneboende risker, osäkerheter, antaganden och förändringar i omständigheter som är svåra att förutse och av vilka många ligger utanför vår kontroll. Om riskerna förverkligas, om antagandena visar sig vara felaktiga eller om vi upplever oväntade förändringar i omständigheterna kan de faktiska resultaten skilja sig väsentligt från de resultat som antyds i dessa framåtblickande uttalanden, och därför bör du inte förlita dig på några framåtblickande uttalanden. Risker inkluderar, men är inte begränsade till, risker som beskrivs i våra dokument som lämnats in till Securities and Exchange Commission (”SEC”) inklusive vårt formulär 10-Q eller formulär 10-K samt andra rapporter som vi kan komma att lämna in till SEC, vilket skulle kunna leda till att de faktiska resultaten skiljer sig från förväntningarna. Workday åtar sig ingen skyldighet att, och har för närvarande inte för avsikt att, uppdatera sådana framåtriktade uttalanden efter datumet för detta meddelande, förutom då det krävs av lag. 

Alla tjänster, funktioner eller egenskaper som inte har släppts och som nämns i detta
dokument, på vår webbplats eller i andra pressmeddelanden eller offentliga uttalanden och som för närvarande inte är tillgängliga kan ändras efter Workdays godkännande och kanske inte levereras som planerat eller överhuvudtaget. Kunder som köper Workday-tjänster bör fatta sina köpbeslut baserat på tjänster, egenskaper och funktioner som för närvarande är tillgängliga.

Nyckelord

Kontakter

Jonas Eklund, presskontakt
T: +(0) 46 704 93 96 97
E: jonas.eklund@thepr.network

Lovisa Fredriksson, presskontakt
T: +(0) 46 734 33 31 10
E: lovisa.fredriksson@thepr.network

Om Workday:


Workday är en ledande företagsplattform som hjälper organisationer att hantera sina viktigaste tillgångar – medarbetarna och de ekonomiska resurserna. Workday-plattformen är byggd med AI i kärnan för att hjälpa kunder att motivera sina anställda och erbjuda en än mer spännande och utvecklande arbetsplats samt en verksamhet i kontinuerlig utveckling. Workday används av mer än 10 000 organisationer inom olika branscher runt om i världen - från medelstora företag till mer än 50 % av Fortune 500. För mer information om Workday, besök workday.com.

Följ Workday

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Workday

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye