Region Örebro län

Lämna din trasiga hörapparat och hämta när du kan - utan att boka tid

Dela

Att hämta beställda varor ur utlämningsskåp med hjälp av en kod blir allt vanligare. Ofta kan man se skåpen vid postutlämningen i matvarubutiker. Men nu kan även audiologens patienter på USÖ utnyttja samma tjänst för att hämta hörselutrustning – när de själva vill.

Undersköterska Jennifer Fredén lägger in en hörapparat hon lagat  i utlämningsskåpet innan hon skickar ett SMS till mottagaren.
Undersköterska Jennifer Fredén lägger in en hörapparat hon lagat i utlämningsskåpet innan hon skickar ett SMS till mottagaren. Håkan Risberg / Region Örebro län

Det var när receptionen på audiologens mottagning på USÖ började svämma över utrustning som skulle hämtas av patienter, både sådant som var lagat och sådant som var nytt, som idén till ett utlämningsskåp föddes.

– Förslaget var att vi skulle göra som många andra som lämnar ut paket och varor:  Skaffa ett skåp där patienter i Örebro kunde hämta sina saker när som helst med hjälp av en kod, säger Hasan Hadzic, tillförordnad sektionschef på Audiologiska mottagningen USÖ.

Får tillbaka samma dag

Ett inkast för trasiga hörapparater och annan utrustning fanns redan vid hörseltekniska mottagningen i bottenplanet vid entre A. Efter att utlämningsskåpet kommit på plats kan den som behöver få sin utrustning servad eller kontrollerad sköta både lämning och hämtning utan att behöva boka besökstid.

Efter en försiktig start har fler och fler upptäckt fördelarna med skåpet och målet är att den som lämnar in sin apparat före klockan 11 ska få tillbaka den samma dag eller besked om det krävs en mer omfattande reparation.

– Men i 70 % av fallen kan någon av undersköterskorna som tar emot hörapparater och annan utrustning också åtgärda det som behövs, säger Hasan Hadzic.

Femminutersparkering utanför

När utrustningen är klar läggs den i något av utlämningsskåpets fack och ett SMS med en kod skickas till patienten som kan hämta den när det passar inom tre dagar. Porten stänger klockan 20:00.

Och verksamheten har redan lyckats med att förbättra servicen.

- Nu finns det en femminutersparkering här utanför för den som ska hämta saker ur skåpet, säger Hazan Hadzic. Det är jättebra!

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Många förbipasserande passar på att fråga undersköterska Jennifer Fredén vad det egentligen är som läggs i skåpet.
Många förbipasserande passar på att fråga undersköterska Jennifer Fredén vad det egentligen är som läggs i skåpet.
Ladda ned bild

Följ Region Örebro län

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Region Örebro län

Projekt ska skapa nytt centrum för utbildning och innovation inom järnvägssektorn6.5.2024 07:59:00 CEST | Pressmeddelande

Det är nödvändigt att stärka kompetensförsörjningen inom järnväg och logistik om tågrelaterade problem så som förseningar och inställda avgångar ska kunna lösas. Det menar Region Örebro läns regionala tillväxtnämnd som fattat beslut om att stödja projekt Railcenter Hallsberg med 4,5 miljoner kronor. Projektet genomförs tillsammans med Kumla och Hallsbergs kommun.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye