Europaparlamentet

Vad står på spel i EU-valet? Träffa Europaparlamentets Sverigekontor i Sundsvall

Dela

Om mindre än två månader är det EU-val. Inför det anordnas Europaforum 2024 i Sundsvall den 17-18 april. Europaparlamentets kontor i Sverige närvarar på plats, tillgänglig för media.

Ungefär hälften av dagordningspunkterna på en fullmäktigedagordning i svenska kommuner och regioner påverkas direkt eller indirekt av EU, enligt Sveriges Kommuner och Regioner.

Vad står på spel för norra Sverige i EU-valet den 9 juni 2024? Detta och mycket mer kommer att diskuteras i årets Europaforum 2024, som intar Sundsvall den 17-18 april. Årets tema är ”EU-val, geopolitisk oro och grön omställning – hur påverkas norra Sverige?”.

Beslutsfattare och högre tjänstepersoner från EU- och nationell nivå, samt regionala och lokala politiker från norra Sverige bjuder in samhällsaktörer till dialog. Per Johansson, chef på Europaparlamentets kontor i Sverige, närvarar på plats och står till förfogande för intervjuer.

Plats: Hotell Södra Berget, Södra Stadsberget 1
Datum och tid: Den 17-18 april. Se hålltider här.

Bakgrund: Enligt SCB är 186 164 medborgare i Västernorrlands län röstberättigade i EU-valet den 9 juni 2024. År 2019 röstade 51,9 % av de röstberättigade i Västernorrland. Mer information om Europaparlamentet och EU-valet hittar du här.

Kontakter

Om oss

Europaparlamentet är EU:s enda direktvalda institution och stiftar EU-lagar tillsammans med ministerrådet. Europaparlamentets presstjänst levererar fullständig och opartisk information till media och svarar på pressfrågor om Europaparlamentets dagliga verksamhet samt hjälper Europaparlamentariker i deras kommunikationsverksamhet.

Följ Europaparlamentet

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Europaparlamentet

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye