Hyresgästföreningen Riksförbundet

Marie Linder trygghetsvandrar med bostadsministern i Vårberg

Dela

Igår tisdag genomförde Marie Linder en trygghetsvandring med bostadsminister Andreas Carlsson i Vårberg. Gårdagens trygghetsvandring med bostadsministern är en del av Hyresgästföreningens långsiktiga kraftsamling kring allas rätt till trygga bostadsområden och Hyresgästföreningen fortsätter under året trygghetsvandra med våra folkvalda politiker runt om i landet.

Hyresgästföreningens förbundsordförande Marie Linder trygghetsvandrar med bostadsminister Andreas Carlsson i Vårberg. Foto Hyresgästföreningen
Hyresgästföreningens förbundsordförande Marie Linder trygghetsvandrar med bostadsminister Andreas Carlsson i Vårberg. Foto Hyresgästföreningen

– I många av våra bostadsområden finns ett starkt trygghetsarbete och ett fint samarbete mellan den lokala Hyresgästföreningen, fastighetsägare och polis. Vårberg är ett av dem. Jag är glad att bostadsministern kunde delta i vår trygghetsvandring igår och med egna ögon se hur det här engagemanget och fina samarbetet kan se ut, säger Marie Linder, förbundsordförande på Hyresgästföreningen. 

Under våren har Marie Linder trygghetsvandrat med Socialdemokraternas partiledare Magdalena Andersson i Märsta samt med Vänsterpartiets Nooshi Dadgostar i Västra Frölunda. Under året fortsätter Hyresgästföreningen trygghetsvandra med våra folkvalda politiker runt om i landet. 

Om Hela Sverige Trygghetsvandrar:  
I över 100 år har Hyresgästföreningen funnits i bostadsområden i hela landet för att göra dem bättre och tryggare för alla hyresgäster. Under november 2023 uppmanade vi våra grannar, det lokala föreningslivet och alla goda krafter i vårt samhälle att sluta upp och trygghetsvandra tillsammans med oss. Från norr till söder öppnade vi dörrarna till våra lokala hyresgästföreningar och genomförde över 100 trygghetsvandringar i hela landet. 

Kontakter

Om oss

Hyresgästföreningen är en demokratisk medlemsorganisation för dagens och morgondagens hyresgäster. Vi är partipolitiskt obundna och har över en halv miljon hushåll som medlemmar. Det gör oss till en av Sveriges största folkrörelser och den främsta företrädaren för hyresgästerna.Vårt uppdrag är allas rätt till en god bostad till rimlig kostnad. Dessutom ska alla hyresgäster garanteras ett boende med trygghet, inflytande och gemenskap.

Följ Hyresgästföreningen Riksförbundet

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Hyresgästföreningen Riksförbundet

Varma lägenheter när värmeböljan kommer17.5.2024 05:57:00 CEST | Pressmeddelande

Med sommarvärmen kommer höga inomhustemperaturer och varma lägenheter. Det skapar besvär för många, särskilt sårbara grupper som äldre och små barn. Många hyresgäster hör av sig till Hyresgästföreningen med frågor om hyresvärdens ansvar men också med frågor om vad man kan göra själv för att hålla nere temperaturerna inomhus. Hyresvärden har ett ansvar med det finns saker du själv kan göra för att hålla din lägenhet svalare.

Storbritannien – en bostadspolitik där marknaden fått styra14.5.2024 06:30:00 CEST | Pressmeddelande

I en ny rapport, Vad kan svensk bostadspolitik lära av: Storbritannien, tittar Hyresgästföreningen närmre på hur bostadspolitiken är utformad i Storbritannien. Här har man privatiserat och avreglerat bostadsmarknaden mer än de flesta jämförbara länder och man har under en längre tid förskjutit maktförhållandet till fastighetsägarnas fördel. Det har lett till osäkra villkor, höga boendekostnader och i många fall en undermålig boendestandard.

“Strutspolitik som svar på den ekonomiska krisen.” Hyresgästföreningen kommenterar vårändringsbudgeten15.4.2024 08:48:53 CEST | Pressmeddelande

Idag presenterade regeringen sin vårändringsbudget. Det står klart att Tidöpartierna fortsatt saknar politisk handlingskraft för att möta den eskalerande bostadskrisen. Man missar också att ge nödvändigt stöd till landets tre miljoner hyresgäster, även om det tillfälliga tillägget i bostadsbidraget nu förlängs fram till december 2024.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye