Säkerhetspolisen

Samverkan för ett säkert Eurovision

Dela

Inför Eurovision Song Contest i Malmö tar Säkerhetspolisen kontinuerligt fram en hot- och lägesbild som delas med relevanta parter. Säkerhetspolisen samverkar med flertalet verksamheter för ett tryggt och säkert genomförande.

Uppdraget inför och under Eurovision är att förebygga och förhindra brott mot Sverige samt att säkerställa att Säkerhetspolisens skyddspersoner kan närvara under trygga och säkra former. Som en del i att Eurovision ska kunna genomföras under trygga och säkra former har Säkerhetspolisen en nära samverkan med både Polismyndigheten och andra verksamheter.

Sverige befinner sig på ett högt hot på terrorhotnivåskalan. Sedan en längre tid tillbaka har Säkerhetspolisen varnat för svårigheten att förebygga och förhindra ensamagerande. Det är en utmaning att förhindra att något kan inträffa vid stora, öppna arrangemang med många besökare och deltagare. Säkerhetspolisen samverkar nära Polismyndigheten kring detta.

Kontakter

Länkar

Följ Säkerhetspolisen

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Säkerhetspolisen

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye