Riksidrottsförbundet/SISU Idrottsutbildarna

Distriktsstämma för RF-SISU Västra Götaland

Dela

Tisdagen den 23 april hålls distriktsstämma för RF-SISU Västra Götaland. Medlemmarna ska då besluta om bland annat ny intervall mellan årsmötena samt vilka som tar plats i styrelsen för organisationen, vars uppdrag är att arbeta med idrott och folkbildning.

Foto för fri användning
Från RF-SISU:s Västra Götalands stämma ifjol Foto: RF-SISU Västra Götaland

Distriktsstämman, som är RF-SISU Västra Götalands årsmöte, kommer i år att hållas fysiskt i lokalerna i arena Estrad, Alingsås. Mötesförhandlingarna startar klockan 18:00.

RF-SISU Västra Götaland är idrottsrörelsens samlade stödorganisation på regional och lokal nivå. Distriktsförbundet refererar till, och arbetar i linje med, Riksidrottsförbundet (RF) och studieförbundet SISU Idrottsutbildarna på riksnivå.

Medlemmarna utgörs till största del av de specialidrottsdistriktsförbund (SDF) som har idrottsverksamhet i distriktet. Därtill kommer ytterligare några medlemsorganisationer som hör till studieförbundet. Det är deras representanter/ombud som har rösträtt under stämman och som därmed kan besluta i frågor som rör verksamhetsinriktning, stadgar, motioner, styrelsens sammansättning med mera.

Bland punkterna på dagordningen märks styrelsens förslag att ändra intervall mellan årsmötena – så att distriktsstämma i fortsättningen hålls vartannat år i stället för som nu varje år.

RF-SISU Västra Götaland leds av styrelsens ordförande, Christer Östholm. Om stämman beslutar i enlighet med valberedningens förslag går han under 2024 in på sitt sjunde år som ordförande.
Ledamöterna Kristina Engberg (vice ordförande) och Mats Blom står inte till förfogande för omval. Som nya i styrelsen föreslås Kerstin Holmberg (Göteborg) och Björn Sjöberg (Strömstad).

I samband med stämman delas också utmärkelsen RF-SISU Västra Götalands förtjänsttecken ut. Den går till personer som ”i framträdande funktion aktivt arbetat inom förbund eller förening i minst 25 år i distriktet”. I år tilldelas utmärkelsen två lokala idrottspersonligheter: Mikael Eriksson, Falköping (Grolanda IF) och Roy Olausson, Trollhättan (Västra Roddistriktsförbundet/Trollhättans Roddsällskap).

Representanter för media är välkomna att närvara*. Möjlighet till intervjuer med anställda och förtroendevalda kan ges på förhand eller när samtliga årsmötesförhandlingar har avslutats (se nedan).

Samtliga handlingar till distriktsstämman finns på vår hemsida och nås via den här länken.

Välkomna!

DISTRIKTSSTÄMMA 2024
Tisdag 23 april
Klockan 18:00-20:30 ca
Estrad, Alingsås (Bryggaregatan 2, Alingsås)

* OBS! Stämman beslutar på plats om media får sitta med som åhörare under förhandlingarna.

Representanter för media som önskar närvara under stämman, kontakta:
Ingela Gustavsson, informatör, tel. 0703-41 39 53 / mejl: ingela.gustavsson@rfsisu.se

Kontakter

Medias frågor inför och efter mötet besvaras av:

Oskar Wiklund, distriktsidrottschef, tel. 070-926 58 46

Christer Östholm, styrelsens ordförande, tel. 070-418 38 10

Anna Johansson, valberedningens ordförande, tel. 073-180 11 34

Bilder

Oskar Wiklund, distriktsidrottschef RF-SISU Västra Götaland
Oskar Wiklund, distriktsidrottschef RF-SISU Västra Götaland
Ladda ned bild
Christer Östholm, ordförande RF-SISU Västra Götaland
Christer Östholm, ordförande RF-SISU Västra Götaland
Ladda ned bild

Länkar

RF-SISU Västra Götaland är en av Riksidrottsförbundets och SISU Idrottsutbildarnas 19 regionala organisationer. Vårt uppdrag är att stödja, leda, företräda, utveckla, bilda och utbilda idrottsföreningar och specialdistriktsförbund.

Följ Riksidrottsförbundet/SISU Idrottsutbildarna

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Riksidrottsförbundet/SISU Idrottsutbildarna

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye