Statens servicecenter

Varning för företag som säljer bokningstjänst för id-kort

Dela

Ett företag erbjuder sig att boka en tid hos Statens servicecenter för att ansöka om id-kort. Att boka en tid hos Statens servicecenter är gratis.

På en del av Statens servicecenters servicekontor kan man ansöka om ett id-kort. För att ansöka om id-kort behöver du boka tid innan du besöker servicekontoret.

Statens servicecenter utfärdar id-kort på uppdrag av Skatteverket. Skatteverket tar ut ansökningsavgift på 400 kronor för att utfärda id-kort. Avgiften måste betalas innan du bokar ett besök på servicekontor. Att boka ett besök hos Statens servicecenter är kostnadsfritt och det gör du enkelt genom att besöka följande webbplats: Boka tid för id-kort.

Företaget har en webbplats där de samlar in information som behövs för en bokning och gör sedan bokningen i Statens servicecenters system. Det innebär att du som kund får en tidsbokning hos Statens servicecenter mot en avgift på 400 kronor. Du betalar företaget för att de gör bokningen men ansökningsavgiften för id-kortet är inte betalad till Skatteverket.

Statens servicecenter har polisanmält händelsen. Vi har informerat Skatteverket om händelsen. Vi har också anmält händelsen till Myndigheten för samhällsskydd och beredskap, MSB.

Kontakter

Statens servicecenter bidrar till en effektiv och tillgänglig statsförvaltning. Vi levererar administrativa tjänster till andra myndigheter och även lokal statlig service till privatpersoner och företag. Fram till och med år 2024 utökar vi till 147 servicekontor.

På våra servicekontor ger vi vägledning och service i tjänster från Arbetsförmedlingen, Försäkringskassan, Migrationsverket, Pensionsmyndigheten och Skatteverket.

Följ Statens servicecenter

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Statens servicecenter

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye