Region Örebro län

Invigning av nya danshuset på Kävesta folkhögskola

Dela

Lördag den 27 april invigs Kävesta folkhögskolas nya danshus på 950 m². Klockan 13.00 klipper vi bandet till de nya ljusa, stora och ändamålsenliga lokalerna för skolans danslinje och till Kävesta folkhögskolas möjlighet att vara ett tydligt nav i länets dansscen.

Stora danssalen i Kävesta
Stora danssalen i Kävesta

Danslinjens lokaler har byggts ut ordentligt. Från ett hus med en danssal på 130 m², omklädningsrum och kontor har man nu vuxit till hela 950 m², inklusive tre danssalar, nya omklädningsrum, pentry och mycket mer.

- Ett nytt ”Dansens hus” i Kävesta är ett sätt att sprida kultur i hela länet. Enligt regionens kulturplan vill vi att kulturlivet ska finnas för alla, nå ut till fler och finnas i olika delar av länet. Nya danssalar möter utbildningens behov men även ett behov av att ha lokaler som kan användas på mer än ett sätt. Nu ser vi fram emot koreografiska kompositioner och andra intressanta produktioner i klimatsmarta miljöer, säger Charlotta Englund, ordförande i regionala tillväxtnämnden på Region Örebro län.

Nu har skolan tillgång till en stor danssal på 360 m². Utöver dansundervisning går den att använda vid föreställningar och produktioner, med plats för 136 sittande publik. I utbyggnationen ingår också en sal på 109 m², som kan användas av alla utbildningar på skolan.

- Utbyggnationen av danshuset innebär ett stort lyft för Kävestas danslinje, men också för samtliga deltagare på Kävesta som får tillgång till nya lokaler. Dessutom kommer det vara till nytta för regionen och vårt län och till glädje för hela danssverige, säger Lisa Rosander, rektor för Kävesta folkhöskola.

Utbyggnationen ökar Kävesta folkhögskolas möjlighet att vara ett tydligt nav i länets dansscen. Förhoppningen är att skolan ska kunna erbjuda även andra aktörer att använda de nya lokalerna för produktioner, residens med mera.

Klimatsmart utbyggnad

Danshusets nya del har byggts enligt strikta miljökrav. Energiförsörjning, ventilation och material har anpassats för att vara så klimatsmarta och energieffektiva som möjligt. Dessutom är taket utrustat med solceller.

Program för dagen

13.00 – Tal och bandklippning med Charlotta Englund, ordförande i regionala tillväxtnämnden på Region Örebro län, och Lisa Rosander, rektor på Kävesta folkhögskola.

13.15 – 13.50 Uppvärmning och dans i stora danssalen.

13.50 – 14.30 Öppet hus och öppna repetitionspass med deltagarnas egna koreografier i alla salar.

För mer information kontakta  

Lisa Rosander, rektor Kävesta folkhögskola

Telefon: 019-602 49 52

E-post: lisa.rosander@kavesta.fhsk.se

Kontakter

Region Örebro län - Tillsammans skapar vi ett bättre liv

Region Örebro län ansvarar för många frågor som berör länsinvånarnas vardag och framtid, bland annat hälso- och sjukvård, kollektivtrafik, infrastruktur, näringslivsutveckling, kultur och utvecklingen av social välfärd.

Följ Region Örebro län

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Region Örebro län

Projekt ska skapa nytt centrum för utbildning och innovation inom järnvägssektorn6.5.2024 07:59:00 CEST | Pressmeddelande

Det är nödvändigt att stärka kompetensförsörjningen inom järnväg och logistik om tågrelaterade problem så som förseningar och inställda avgångar ska kunna lösas. Det menar Region Örebro läns regionala tillväxtnämnd som fattat beslut om att stödja projekt Railcenter Hallsberg med 4,5 miljoner kronor. Projektet genomförs tillsammans med Kumla och Hallsbergs kommun.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye