Ving AB

Eftertraktade sommaravgångar till Cypern från Växjö Småland Airport

Dela

Om lite drygt en månad lyfter Vings första sommaravgång från Växjö Småland Airport med destination Cypern. Och efter en lång vinter är smålänningarna minst sagt ressugna. De senaste två veckorna har försäljningen ökat med 69 procent jämfört med samma tid i fjol, men det är inte bara sommarresorna till Cypern som lockar. Nu släpper även Ving upp nästa vinters resor till Gran Canaria där säsongen startar upp i samband med den eftertraktade höstlovsveckan. 

Cypern, fotograf Nicholas Pitt, Ving
Cypern, fotograf Nicholas Pitt, Ving

- Sommaren närmar sig med stormsteg och med det också svenskarnas önskan om att solsäkra semestern. Det är därför inte konstigt att vi de senaste veckorna sett ett högt tryck i försäljningen. Bokningsmässigt ligger vi nu i linje med fjolåret, så det råder ingen tvekan om att smålänningarnas resesug. Cypern är en destination som lockar alla typer av resenärer, men extra eftertraktat är det kanske i år bland barnfamiljerna då vårt familjehotell på ön är nyrenoverat. Av dem som bokat en resa till ön, ser vi att närmare en tredjedel kommer att bo på Sunwing Sandy Bay Beach. Vi är även glada att återigen kunna erbjuda direktcharter till Gran Canaria i vinter, som vi precis släppt upp till försäljning, säger Claes Pellvik, kommunikationschef Ving.

Vings avgångar till Cypern sker med det egna flygbolaget Sunclass Airlines, som är extra uppskattat bland resenärerna. Säsongen inleds den 3 juni och pågår sedan till och med den 7 oktober. Lagom till höstlovsveckan inleder Ving vintersäsongen från Växjö Småland Airport med en första avgång till Gran Canaria den 28 oktober. Resorna till den populära Kanarieön pågår sedan fram till och med 10 april nästa år.

- Flygplatsen kan inte tänka sig en sommar eller vinter utan Cypern respektive Gran Canaria, dessa två skilda resmål är vi glada att fortsatt få erbjuda från Växjö tillsammans med Ving och Sunclass Airlines. Vi välkomnar Gran Canaria tillbaka vid höstlovet, destinationen innebär för många värme och avkoppling. En plats att ladda batterierna inför eller under vintern. Extra kul att det redan bokar på. Likaså är Cypern en ständig favorit för alla generationer med strandhäng, nattliv, träning och avkoppling. Vi ser fram emot fortsatt samarbete med Ving och Sunclass Airlines framöver, säger Brett Weihart, Commercial & Aviation Director, Växjö Småland Airport.

Vings program från Växjö Småland Airport 2024/2025

Cypern: 3 juni -7 oktober

Gran Canaria: 28 oktober-10 april

Kontakter

Bilder

Gran Canaria, fotograf Eric Josjö, Ving
Gran Canaria, fotograf Eric Josjö, Ving
Ladda ned bild

Ving är en del av Nordic Leisure Travel Group (NLTG), Nordens ledande semesterföretag som erbjuder resor, såväl klassiska paketresor som egenpaketerade resor med reguljärflyg samt kryssningar. I gruppen ingår researrangörerna Ving, Globetrotter, Spies, Tjäreborg, flygbolaget Sunclass Airlines samt de egna koncepthotellen Sunprime Hotels och Sunwing Family Resorts samt Ocean Beach Club och vännerna Lollo & Bernie. Ving ägs av Petter Stordalens Strawberry Group, Altor Funds och TDR Capital.

Följ Ving AB

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Ving AB

Kasserade lakan och frotté från Vings hotell får nytt liv i ny produktserie18.6.2024 08:00:00 CEST | Pressmeddelande

I Vings strävan att minska sitt klimatavtryck är en viktig del att hitta lösningar för återbruk av produkter som inte längre används, såsom handdukar och lakan. Ett samarbete har därför inletts med upcycling-företaget Reused Remade och tillsammans med dem kan Sveriges största researrangör nu för första gången ge kasserade hotelltextiler nytt liv i form av en helt ny produktserie med bla necessärer, totebag, tygväska och hårturban. Produkterna kommer att kunna köpas på Vings egna familje- och vuxenhotell från slutet på juli.

Ostadigare sommarväder skapar rusning efter resor11.6.2024 08:14:27 CEST | Pressmeddelande

Högsommartemperaturerna och solskenet som många svenskar vant sig vid under maj och början på juni ser nu att vara ett minne blott. Och i takt med att kvicksilvret dalat rejält de senaste dagarna med regn, åska och blåst som dragit in över landet kom reslusten som ett brev på posten. Sveriges största researrangör, Ving, vittnar om både en väder- och skatteåterbäringseffekt då försäljningen av resor i helgen ökade med hela 60 procent jämfört med samma tid i fjol.

Ving vittnar om ”skatteeffekt”: Rekordstor skatteåterbäring skapar reserusning15.4.2024 14:26:48 CEST | Pressmeddelande

Med ökade räntekostnader är årets skatteåterbäring rekordstor och i förra veckan fick en stor andel svenskar ett extra tillskott i kassan. Och är det något som utbetalningen skapar så är det reslust. Hos Sveriges största researrangör Ving ökade antalet bokningar under helgen med hela 55 procent jämfört med samma helg i fjol och på ving.se ökade sökningarna på resor med 32 procent.

6 av 10 charterresor med Ving till Cypern från Umeå redan slutsålda12.4.2024 06:21:00 CEST | Pressmeddelande

Sveriges största researrangör Ving vittnar om ett högt tryck på charterresorna från Umeå Airport. Bara under förra veckan ökade försäljningen med 100 procent jämfört med samma tid i fjol. Redan nu är 6 av 10 platser på sommarens avgångar till populära Cypern bokade och Ving räknar med ett fortsatt högt tryck, även på vinterns resor till Gran Canaria som bokningsmässigt ligger i linje med fjolåret.

6 av 10 charterresor med Ving redan bokade från Luleå i sommar12.4.2024 06:14:40 CEST | Pressmeddelande

Efter en lång vinter börjar Luleåborna och norrbottningarna nu blicka söderut. Strax innan Valborg, den 27 april, lyfter sommarsäsongens första charterflyg med Ving från Luleå Airport och dagen därefter ytterligare ett, då med destination Rhodos. Och efterfrågan på Vings charterresor i sommar är stor. Redan nu är 6 av 10 platser slutsålda och första avgångarna är helt fullbokade. Men även vinterns resor till Gran Canaria lockar. Jämfört med samma tidpunkt i fjol ser Ving en ökning med 45 procent när det gäller inbokade resenärer till vintern.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye