Jönköpings kommun

Så fortsätter kommunen arbetet efter byggbolagets konkurs

Dela

Efter beskedet om Gärahovs Bygg AB konkurs har Jönköpings kommun arbetat med att planera för åtgärder i de två berörda byggprojekten; Sanda Högstadium och Djupadalsskolan.

Temabild för byggprojekt
Temabild för byggprojekt Johnér Bildbyrå

De två skolorna med som var planerade att stå klara hösten 2025 är de projekt som påverkas i och med att byggbolaget gått i konkurs. Företrädare från Jönköpings kommun, jurister och konkursförvaltaren har sen i fredags haft flera möten för att hitta möjligheter hur byggprojekten kan och får fortsätta.

- I dagsläget har vi flera spår att gå vidare med och vi har kontakt med flera aktörer som är intresserade av att ta över entreprenaderna. Det återstår en del juridiska förutsättningar för hur vi får upprätta nya avtal samt vilka nya tidsramar vi behöver anpassa oss till. Men vi hoppas alla på att komma i gång med projekten så snabbt vi kan, säger Mattias Stein, verksamhetschef på tekniska kontoret i Jönköpings kommun.

Nyckelord

Kontakter

Mattias Stein
Verksamhetschef, tekniska kontoret
Tel: 036-10 55 30
mattias.stein@jonkoping.se

Jönköpings kommun

I Jönköpings kommun arbetar omkring 13 000 medarbetare för att ge våra drygt 146 000 invånare välfärd och service av hög kvalitet. Läs mer om våra verksamheter på kommunens webbplats.

Följ Jönköpings kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Jönköpings kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye