Woodsafe Timber Protection AB

Woodsafes WRD köper Designtech Solutions

Dela

Västeråsbaserade Woodsafe Group etablerar sig i norra Sverige. Koncernens forskningsföretag WRD köper Designtech Solutions AB i Luleå.

Woodsafe Group är sedan länge ledande inom brandskyddsimpregnering. För att ytterligare befästa den positionen startade koncernen nyligen forskningsföretaget Woodsafe Research & Development AB (WRD). Genom förvärvet av Designtech Solutions höjer det nya företaget kompetensen och kvaliteten i sin FOU-verksamhet.

- Väldigt positivt att vi kan stärka vår organisation. Woodsafe har haft ett givande samarbete med Designtech i mer än tio år och nu går vi vidare med det genom att de blir en del av WRD, säger Thomas Bengtsson, grundare och vd för Woodsafe Group.

Genom köpet får Woodsafe Group sitt första lokalkontor utanför Västerås - och det i norra Sverige, där det just nu pågår en enorm utbyggnad av industrier och projekt. Det är en spännande utveckling där brandskyddsimpregnering kommer att vara ett viktigt inslag i många sammanhang. Bengtsson ser därför affären som ett betydelsefullt strategiskt steg:

- Det här stärker vår konkurrenskraft. Vi vill ha närmare till marknaden i norr där så mycket händer, både för att kunna etablera nya partners och för att betjäna de befintliga på ett ännu bättre sätt.

Designtech Solutions är ett väletablerat konsult- och produktföretag, vars grundare och vd Patrik Svanerud gläds åt att utveckla relationen med Woodsafe:

- Det är roligt att vårt mångåriga samarbete kan fördjupas på det här sättet och ser fram emot att inleda arbetet med ackreditering enligt laboratoriestandarden ISO 17025.

Svanerud har bland annat disputerat i produktionskostnadsoptimering för flervånings trähus, en bra grund för jobbet som vice VD i WRD.

I Designtech Solutions har verksamheten omfattat både en konsultdel och en produktdel. Båda delarna ingår i företagsköpet, men Svanerud förklarar:

- För alla våra gamla produktkunder fortsätter vi att ta ansvar också inom WRD. Men vi inleder nu också en process för att hitta en köpare som kan ta över Designtechs produkter.

Hemsida: wrd.woodsafe.com

För mer information, kontakta:

Thomas Bengtsson, VD Woodsafe Group                                             

+46 10 206 72 31.   |  thomas.bengtsson@woodsafe.com

Bilder

Om Woodsafe Research & Development AB. (559410-6527)

Bolagets verksamhet är inriktad på provning och utveckling av träprodukter med egenskaper mot brand och utveckling av träsystem utanför brandområdet. Bolaget grundades 2022 och är ett helägt privat aktiebolag inom Woodsafe Group.

Om Deigntech Solutions AB (556578-3734)

Designtech Solutions AB är ett IT-bolag som grundades 1999 med egna produkter och tjänster för dokument- och projekthantering.

Den egna produkten går under varumärket iCoordinator™.  Designtechs kunder återfinns såväl inom privat som offentlig sektor och bolaget besitter mer än 20 års erfarenhet av IT-system.

Följ Woodsafe Timber Protection AB

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Woodsafe Timber Protection AB

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye